Óvatosan a light termékekkel

2014 Január 17

Ünnepek után sokan megfogadjuk nem csak nők, de férfiak is, hogy megszabadulunk majd az ünnepi étkek következményétől. Súlyfeleslegünket két alap élelmiszer megvonásával könnyedén csökkenteni is tudjuk. A két "mumus" a cukor és a zsír!

Itt jönnek képbe a cukorpótlók, ami sok esetben, mint az aszpartám étvágy fokozó. Az állattenyésztésben a disznók tápjához is keverik, hogy az hamarabb hízzon. A light termékek csapdájába könnyen bele is lehet esni. Nem csupán azért, mert egészségre ártalmas összetevőket tartalmaznak, hanem azért, mivel azt gondolhatja a fogyasztó, hogy abból bármennyit lehet enni. Így nemhogy fogyna, de még hízik is a fogyókúrázó. Sőt ami a legnagyobb problémát okozhatja az, hogy becsapjuk a szervezetünket, aki megszokta, hogy az édes ízzel energiához jut, így elkezdi termelni az inzulint, azonban a cukorpótló nem ad energiát, így a szervezet éhes lesz és energiát követel!

ovatosan-a-light-termekekkel

A cukor pótlására mamár a mesterséges édesítőszereken kívül van lehetőségünk természetes édesítőszerre váltani. Sőt fokozatosan vissza is szoríthatjuk édességigényünket. Étkezésünkben használhatunk cukor helyett mézet, xilitet, steviát vagy akár gyümölcscukrot is. Fogyásunk érdekében pedig vessük be a többször együnk kevesebbet alapelvet.Ami pedig nagyon hasznos lehet az emésztés megkönnyítése érdekében a napi két liter folyadék, valamint a friss zöldség és gyümölcs.

{loadposition szoveg}

Igyekezzünk kerülni a light termékeket, mivel egy felmérés is bizonyította Amerikában, hogy a light termékek megjelenésével a lakosság túlsúlyosságának száma nem csökkent, hanem megemelkedett.

 

Megtekintések száma: 8109


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet