Somlói galuska - Ha meg akarod lepni a csajodat valami finomsággal

2014 Január 19

Ha azt szeretnéd, hogy tuti telibe találj a csajodnál, akkor lepd meg egy Somlói galuskával. Tuti nyert ügyed lesz utána, ha érted mire gondolok! De ez a hölgy olvasóinknak is visszafele ugyanúgy érvényes. Érdemes minket meglepni az este egy jó kis sütivel.

Somlói galuska elkészítése

Hozzávalók 8 személyre:

Az I. tésztához:

3 tojás,

3 evőkanál kristálycukor,

3 evőkanál rétesliszt,

késhegynyi sütőpor;

a II. tésztához:

3 tojás,

17 dkg cukor,

7 dkg rétesliszt,

2 dkg kakaó,

3 evőkanál víz;

az összeállításhoz:

1 csomag vaníliás Aranka krémpor,

1 csomag vaníliás cukor,

5 dl tej,

2-3 evőkanál rum,

1 narancs reszelt héja,

10 dkg mazsola (vagy összevagdalt cukrozott gyümölcs),

10 dkg étcsokoládé,

4 dl tejszín,

1 csomag habfixáló,

1 kiskanál kakaópor.

Elkészítés

Először a kétféle tésztát sütjük meg. Az I. tésztához a tojássárgáját a cukorral és a sütőporral fehéredésig keverjük, majd a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét felváltva forgatjuk bele. Kizsírozott, kilisztezett (20x25 cm-es) tepsibe simítva forró sütőbe toljuk, majd öt perc múlva takarékra állítva tűpróbáig sütjük. Deszkára borítva hűtjük ki.

{loadposition szoveg}

A II. tésztához a tojássárgáját a cukorral, a kakaóval és a vízzel habosra keverjük, majd a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét felváltva hozzáadjuk. Ugyanúgy sütjük, hűtjük, mint az I. tésztát. (A kétféle – sárga és csokoládés – piskótát készen is megvásárolhatjuk.) Mialatt a tészta sül, a krémport 3 dl tejjel és a vaníliás cukorral alaposan felverjük. A csokoládét felolvasztjuk, egy deci tejszínnel felengedjük és kevergetve mártássá főzzük. A reszelt narancshéjat a maradék két deci tejben 2-3 percig forraljuk, majd átszűrjük és a rummal ízesítjük. A kétféle tésztát kockára vágjuk, összekeverjük, és a narancsos-rumos tejjel meglocsoljuk. A tésztát a pudinggal rétegezve tányérokra halmozzuk, a csokoládémártással meglocsoljuk, és a maradék, habfixálóval habbá vert tejszínnel díszítjük, kakaóporral megszórjuk.

 

Megtekintések száma: 4517


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet