Süssünk karfiolt egészben és pikánsan fűszerezve!

2014 November 30

Bár a karfiolszezonnak vége, azért ára még nem a csillagos ég és különben meg ez a recept minden pénzt megér! Egyszerű, mutatós, laktató, diétás és vega receptre bukkantunk. A kínált kaja fűszerezése miatt férfiaknak is kiváló, összetétele miatt pedig a csajoknak is a legjobb: nem hízlal!:) Hát lássuk a medvét!

Hozzávalók:

- 1 fej karfiol

- 1 evőkanál olivaolaj

- másfél csésze görög natúr joghurt

- 1 lime, héja és leve

- 2 evőkanál chili paprikapor

- 1 evőkanál kömény

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 1 teáskanál curry por

- 2 teáskanál tengerisó

- 1 teáskanál őrölt bors

{loadposition szoveg}

 Elkészítés:

-  Melegítsd elő a sütőt!

- Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, locsold meg egy kis olivaolajjal!

- Tisztítsd meg a karfiolt! A leveleket és a szárát kell levágni róla, majd megmosni a karfiolt!

- Keverd össze az öntethez való alapanyagokat egy közepes méretű tálban! Tedd bele a joghurtot, a lime levét és reszelt héját, a chiliport, a köményt, az aprított fokhagymát, a curryport, a sót és a borsot. Keverd újra jól össze!

- Mártsd bele a karfiolt a pácba! Vigyázz, hogy a karfiol egészén legyen a joghurtos masszából!

- Tedd  rá a karfiolt a sütőpapírra és közepes lángon süsd addig, ameddig világos barna színt nem kap! Ehhez kb.  30-40 perc kell.

- Miután  kihűl, vágd fel kisebb darabokra, majd tálalhatos mondjuk zöldsalátával. 

A chilis fűszerezést nem árt szépen betartani, hiszen nem csupán jóval csípősebb, maróbb hatása van az átlag paprikánál, hanem serkentő hatással is bír!

 

Megtekintések száma: 7508


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet