Süssünk karfiolt egészben és pikánsan fűszerezve!
Süssünk karfiolt egészben és pikánsan fűszerezve!
Bár a karfiolszezonnak vége, azért ára még nem a csillagos ég és különben meg ez a recept minden pénzt megér! Egyszerű, mutatós, laktató, diétás és vega receptre bukkantunk. A kínált kaja fűszerezése miatt férfiaknak is kiváló, összetétele miatt pedig a csajoknak is a legjobb: nem hízlal!:) Hát lássuk a medvét!
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 evőkanál olivaolaj
- másfél csésze görög natúr joghurt
- 1 lime, héja és leve
- 2 evőkanál chili paprikapor
- 1 evőkanál kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál curry por
- 2 teáskanál tengerisó
- 1 teáskanál őrölt bors
{loadposition szoveg}
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt!
- Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, locsold meg egy kis olivaolajjal!
- Tisztítsd meg a karfiolt! A leveleket és a szárát kell levágni róla, majd megmosni a karfiolt!
- Keverd össze az öntethez való alapanyagokat egy közepes méretű tálban! Tedd bele a joghurtot, a lime levét és reszelt héját, a chiliport, a köményt, az aprított fokhagymát, a curryport, a sót és a borsot. Keverd újra jól össze!
- Mártsd bele a karfiolt a pácba! Vigyázz, hogy a karfiol egészén legyen a joghurtos masszából!
- Tedd rá a karfiolt a sütőpapírra és közepes lángon süsd addig, ameddig világos barna színt nem kap! Ehhez kb. 30-40 perc kell.
- Miután kihűl, vágd fel kisebb darabokra, majd tálalhatos mondjuk zöldsalátával.
A chilis fűszerezést nem árt szépen betartani, hiszen nem csupán jóval csípősebb, maróbb hatása van az átlag paprikánál, hanem serkentő hatással is bír!
Megtekintések száma: 7508