Trükkök hagymapucoláshoz
Trükkök hagymapucoláshoz
Ha ezeket betartod, nem kell többé pánikolnod, amikor mondja a csajod, hogy tedd magad végre hasznossá és pucold meg a hagymákat!
A vöröshagyma főzésünk nélkülözhetetlen alapanyaga, s egészségünk szempontjából is nagyon fontos. Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika". Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső,a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől. A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a hajhullás gyógyításában valamint a bélflóra zavaraival, és emésztési problémákkal szemben is.
Viszont van két nagy hátránya: pucolás, illetve szeletelés közben könnyezünk tőle, s a kezünkről is elég sokára illan el a szaga. Ezek ellen tehetünk az alábbi módon:
1. Először is a megtisztításra váró hagymákat érdemes beáztatni 10-15 percre melegvízbe, s így könnyebben lejön a héjuk!
2. Ha a megtisztított hagymákat félbevágba ismét vízbe tesszük, szeleteléskor nem csípi a szemünket!
3. Ugyanígy a vöröshagymát megtisztítva, kis időre tehetjük hűtőszekrénybe, s aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
{loadposition szoveg}
4. Ha zavar a hagyma átható szaga a kezünkön, húzhatunk a vele való dolgozás idejére vékony gumikesztyűt kezeinkre.
5. De a kezünkre dörzsölt petrezselyemzöld is elveszi a kellemetlen hagymaszagot.
6. Sőt kitűnő szagtalanító, s még hidratáló is a kifacsart citrommal való bedörzsölése is a kéznek!
Aztán el ne áruljátok, hogyan csináltátok, hogy sírás és bukósisak nélkül macsók módjára meg tudtátok pucolni azokat a fránya hagymákat!:)
Megtekintések száma: 5811