Vidéki nyugalom modern köntösben

2020 Január 17

A régi vidéki házak gyakran kicsik és szűkösek. Csak a megfelelő menedék biztosításának gondolatával épültek, és nem mindig nyújtottak olyan szobát, amelyekhez ma már hozzászoktunk. Amikor Thomas Balaban építészmérnök kapcsolatba lépett egy olyan ügyféllel, aki egy vidéki parasztházat szeretett volna korszerűsíteni, hogy elsődleges lakóhelyéül szolgáljon, nem tudott nemet mondani. A Knowlton Rezidencia egy teljesen új megjelenést kapott.

Knowlton-residence-2

Az építkezéshez a gerendás tetőszerkezetet teljesen felújították, és egy új kétszintes melléképületet is építettek az előző egyszintes kiegészítése mellé. A felfelé történő kiterjesztés jobb kilátást nyújt a vidékre, miközben több helyet biztosít a család számára.

Knowlton-residence-6

A hozzáépítéskor gyakran könnyű észrevenni az új kiegészítést, mert nem tartja be az eredeti megjelenést. A Knowlton Rezidenciánál nem így van. Noha van egy kis ellentét az új és a régi külső között, az eredmény célzott, amely elősegíti a kohézió megteremtését a különböző részek között. Az eredeti szerkezetet új hullámosított fém tetővel korszerűsítették, és a téglát pedig fehérre festették.

Knowlton-residence-8

Az otthon alsó szintjén a padlótól a mennyezetig érő ablakokat használtak, hogy nagyszerű kilátást biztosítsanak a környező vidékre.

Knowlton-residence-1

A vidéki házak olyan karakterrel bírnak, hogy szégyen lett volna teljesen elveszítenie ezt a kisugrázást. Szerencsére a Knowlton Residence sikeresen felvette a korszerű otthon karakterét anélkül, hogy elveszítette volna az eredeti báját.

Knowlton-residence-5

Knowlton-residence-7

Knowlton-residence-4

Via Fubiz

 

Megtekintések száma: 16375


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet