5 dolog, amiért azt mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni!

2016 Október 01

Te is hallottad már ezt a népszerű frázist, hogy a csúcson kell abbahagyni. De tudod, hogy valójában mit takar ez, és hogy a féltésen és az irigységen kívül mik állhatnak még ezen kijelentések hátterében?

A csúcson kell abbahagyni! Szokták sokan mondani, ha valaki valami nagy dolgot ér el. Van, mikor önmaga jelenti ki valaki, hogy a csúcson kell abbahagyni. De mikor ezt kimondjuk, valójában mire gondolunk? Félünk? Elégedettek vagyunk? Irigyek?

Irigység

Talán furcsán hangozhat, de ha mások mondják azt neked, hogy hagyd abba, ennél már csak lejjebb vihet az utad, és a csúcson kell abbahagyni, akkor valójában ezek az emberek irigyek rád, és arra, amit elértél.

Azért mondják, hogy ne törj még feljebb, mert ők ellentétben veled, tudják, hogy bármikor képes lennél újra megugrani a lécet, vagy még magasabbra jutni. Az viszont nem lenne nekik jó, mert a következő lécet – ha feljebb teszed – ők már nem tudják megugrani.

Kishitűség

Sokszor az is közrejátszik, ha valaki maga jelenti ki, hogy a csúcson kell abbahagyni, hogy kishitű. Nem hisz magában. Elérte a kitűzött célt, és valóban a csúcson van, de nem hisz magában, nem hisz abban, hogy ennél többre is képes, ha akar, és nem véletlenül van ott, ahol.

Sőt az ilyen emberek hajlamosak azt gondolni, hogy sikerükhöz puszta véletlenek sorozata járult hozzá, és az érdem nem is az övék.

Legendaként bevonulni

Vannak, akik minden áron történelmet akarnak írni, nyomot hagyni a világban. Ezek az emberek inkább egy biztonsági játékra törekednek, és nem kockáztatnak, ha már elérték az általuk kiszabott csúcsot.

Úgy akarják, hogy emlékezzenek rájuk, hogy mindenük megvolt, mindent elértek, és nem úgy, hogy mindent elértek, aztán mindent el is veszítettek.

Beleunás

Egyes emberek beleunnak bizonyos dolgokba egy adott idő után. Még akkor is, ha sikeresek. Sőt, vannak, akiket kifejezetten úgy találtak ki, hogy valamiben kipróbálják magukat, sikeresek lesznek benne, elérnek minden elérhetőt, majd egyszerűen beleunnak, és más kihívás után erednek.

Ezek az emberek mindig újabb és újabb megméretetésekre vágynak, ezért ha egy adott dologban feljutottak a csúcsra, nem félnek lemenni, hogy aztán egy újabb csúcsot döngessenek meg!

Önbeteljesülés

Az is állhat a háttérben, hogy az illető elérte a végső célját. Nincs tovább. Valóra váltotta a nagy és régóta dédelgetett álmát, és tényleg mindent elért, amit csak el akart érni az életben.

Számára nincs feljebb, úgy érzi, hogy lehozta magának a mennyországot, és már most benne él. Egyedül tőle hangzik teljesen őszintén a kijelentés: a csúcson kell abbahagyni!

életmód tanácsok siker a siker kulcsa merengő az élet értelme önismeret

 

Megtekintések száma: 16436


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet