A leggyakoribb kifogások, mellyel áltatod magad

2016 Október 08

Nincs időm rá. Nem fog menni. Meghaladja az erőmet. Ilyen, és ehhez hasonló kifogásokkal traktálod magad? Azt ugye tudod, hogy ezek állnak a sikered útjába?

Gyakran keresünk különféle kifogásokat, csak hogy ne kelljen végigmennünk az általunk kitűzött úton.

De belegondoltál már abba, mennyire színes kifogásokkal szoktak néha áltatni magad?

Nincs időm

Mi az, hogy nincs időd? Már hogyne lenne! Sokan mondják azt, hogy nincs idejük az adott dologra, pedig ilyenkor csak félnek, és félelemből kifogást keresnek. A legjobb kifogás az, ha nincs is idő azzal a dologgal foglalkozni, amitől félünk.

Holott, ha végig gondolod, arra van időd, amire szakítasz. Ez ennyire egyszerű. ha valamit hónapk óta tervezel, de nem jutott még rá időd, az azt jelenti, hogy nem is akarsz azzal a dologgal igazán foglalkozni.

Meghaladja az erőd

Az szép és jó, ha valaki tisztában van a saját korlátaival, és nem vállal öngyilkos küldetéseket, de az ember mindig is keresi az életében a kihívásokat.

És tulajdonképpen mik is a kihívások? Apró próbatételek, ilyenkor mindig meg kell erőltetni magunkat, és a határainkat feszegetni.

Érdemes, és kell is az, hogy tudd, hol fogy el az erőd, meddig ér a takaród. De ehhez az kell, hogy elmenj a végsőkig. Sokszor túl kicsinyesek vagyunk, és csak elintézzük annyival a kifogást, hogy meghaladja az erőnket.

Már túl késő

Túl késő, szokták néha mondani. Remek kifogás. Mihez lenne túl késő egy olyan világban, ahol valaki 30-40 évesen elmegy egyetemre, és később híres professzor lesz belőle, vagy ahol valaki olyan sportba kezd bele 30 évesen, amit mások 6 éves koruk óta gyakorolnak?

Nincs olyan, hogy valamihez túl később, ne áltasd magad ezzel a buta kifogással! Bármikor belekezdhetsz az adott dologba, az idő relatív!

Mások jobbak nálam

Ha azzal takarózol, hogy mások jobbak nálad, ezért nem érdemes belekezdeni az adott dologba, akkor gyáva vagy és puhány.

Ha bele sem kezdesz, már el is vesztetted a küzdelmet! Ha elkezded, és kitartó vagy, akkor könnyen lehet, hogy egy napon a legjobbak között lehetsz. 

Ne úgy állj hozzá, hogy mindenki jobb nálad. Tanulj tőlük, lesd el a fortélyokat, és használd fel saját magad fejlesztésére!

Nem megfelelőek a körülmények

Ha a nem megfelelő körülmények dumát rántod elő, tényleg elkeseredett és lusta lehetsz. Ne bújj a körülmények áldozata álca mögé, mert egy igazi céltudatos férfinek ez nem áll jól.

A legnagyobb lángelmék, leghíresebb emberek mind-mind sanyarú körülmények közül küzdötték fel magukat életük legmagasabb csúcsára! Fontos hogy tudd, te alakítod a körülményeket, és nem a körülmények téged. 

Mindenki a saját életéért felel, amit úgy alakít, ahogyan akar! Olyan az életed, amilyennek szeretnéd hogy legyen, és amiért hajlandó vagy küzdeni.

életmód pénz siker önismeret önfejlesztés

 

Megtekintések száma: 14647


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet