Az Eurowings főnöke csődhullámra számít

2021 Decemberr 05

Hogyan kezeli a Lufthansa fapados leányvállalata a Corona-válságot? Jens Bischof, az Eurowings főnöke a Background Mobility "Fast Lane" podcastjában magyarázza. 

Jens Bischof, a Lufthansa fapados leányvállalatának, az Eurowingsnek a vezetője csődhullámra számít a légitársaságok piacán. Az elmúlt hónapok enyhe fellendülése ellenére a számla még mindig jöhet néhány légitársaság számára, mondta Bischof a "Tagesspiegel Background Verkehr & Smart Mobility" új mobilitási podcastjában, a "Fast Lane"-ben.

Bischof meg van győződve arról, hogy a világjárvány következményei miatt a versenytársak kudarcot vallanak. "Feltételezem, hogy a konszolidációs hullám még előttünk áll, inkább csak felgyorsult formában." A 2020-as első lezárás óta, amely az Eurowingshez hasonló légitársaságok teljes repülési tevékenységének felfüggesztését eredményezte, csak kisebb légitársaságok mentek tönkre. Ha a támogatási kölcsönöket most vissza kellene fizetni és kamatot kellene fizetni, "egyes piaci szereplők nem lennének képesek megbirkózni ezekkel a kihívásokkal" - az Eurowings főnöke meggyőződése szerint.

Az Eurowings főnöke nem fél az olyan versenytársaktól, mint a Ryanair, akik jelenleg ismét támadnak az átlagosan 33 eurós olcsó jegyekkel. A repülőjegy ára nem minden. Bischof: "A biztonság és az egészség iránti vágy jelenleg mindent felülmúl, beleértve a repülőjegy árát is." Az Eurowings "nem fog meghátrálni, ha a Ryanair újra nekifut". Éppen ellenkezőleg: a Lufthansa leányvállalata jól érzi magát a nyugati (Észak-Rajna-Vesztfália), az északi Hamburg és a déli Stuttgart bázisrepülőterekkel. És "ha Berlin jobban működik és működtetik is, akkor keleten is rá fogunk lépni a gázra" - jelentette be Bischof a "Fast Lane" podcastban.

forrás: tagesspiegel.de


 

Megtekintések száma: 11781


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet