Az olaj árfolyama csökkent, miután a vártnál nagyobb az amerikai kínálat

2021 Október 28

Az olaj továbbra is csökkenést mutat, miután egy amerikai kormányzati jelentés szerint a vártnál nagyobb mértékben nőttek a nyersolajkészletek a múlt héten.

/ kép: markets.businessinsider.com /

A New York-i határidős jegyzések szerdán akár 2%-ot is estek. Az amerikai nyersolajkészletek 4,27 millió hordóval nőttek a múlt héten az Energia Információs Hivatal jelentése szerint. Az iparág által finanszírozott American Petroleum Institute 2,32 millió hordós növekedést jelentett kedden. Eközben az ország legnagyobb tárolóközpontjában, az oklahomai Cushingban a készletek január óta az eddigi legnagyobb mértékben csökkentek.

A nyersolaj szintén gyengébben kereskedett, miután Irán és az Európai Unió megállapodott abban, hogy november végéig újraindítják a 2015-ös nukleáris megállapodás felújításáról szóló tárgyalásokat - közölte Ali Bagheri Kani iráni külügyminiszter-helyettes a Twitteren.

A decemberi szállítású West Texas Intermediate nyersolaj határidős jegyzése 1,27 dollárral hordónként 83,38 dollárra csökkent 10:39 órakor a New York-i árutőzsdén. A decemberi szállítású Brent 1,44 dollárral 84,96 dollárra csúszott hordónként az ICE Futures Europe tőzsdén.

 

Megtekintések száma: 9079


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet