Dolgok, melyek a sikered útjába állhatnak

2016 Október 02

A szerencse forgandó, a siker pedig tanulható. A sikernek azonban vannak feltételei, melyek, ha nem teljesülnek, nem jön olyan könnyen. Íme, néhány dolog, mely útját állhatja a sikerednek!

Manapság egyre nehezebb sikeresnek lenni, mert egyre nehezebb valami egyedit, valami újat nyújtani a világnak. És nem utolsó sorban azért, mert óriási a verseny, nem csak az üzleti, de a magánéletben is.

A nagyobb kutya marad életben, a nagyhal megeszi a kishalat, és hasonló közhelyek mutatnak rá a helyzet valódi súlyosságára. Az az igazság, hogy míg régen egy nőre két férfi jutott átlagban, ma már egy nőre 4-5 férfi jut statisztikailag.

Ez pedig annyit teszi, hogy legalább háromszor akkora arányban találhatsz vetélytársakra, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. De a siker tanulható. Ez a jó hír. A rossz hír viszont az, hogy ehhez meg kell változtatnod magad.

Makacs vagy

Ha makacs vagy, az nem segít. A makacsság alapvetően egy elég negatív tulajdonság, persze bizonyos élethelyzetekben tud hasznosulni is, hiszen nem sok választja el a kitartástól, ami egy pozitív dolog.

Ha túlságosan makacs vagy, és téves vágyálmokat kergetsz, feleslegesen emésztheti fel idődet, ráadásul ez azt jelenti, hogy nincs meg a belátás képessége benned, ami egy sikeres karrierhez, kapcsolathoz, élethez elengedhetetlen.

Nem fogadod meg a jótanácsot

A makacs emberek mások rossz tulajdonsága, hogy nem fogadják meg a jótanácsot. Persze tudni kell, hogy kinek a tanácsát érdemes megfogadni, nem szabad minden jöttment vadidegen véleményére alapozni, de ha nem vagyunk képesek megfogadni dolgokat, nem jutunk előrébb.

Ugyanis a külső szemlélő olyan dolgokat láthat, amit mi nem, olyan oldalról közelítheti meg a dolgot, ahogy mi nem tudjuk, így ezek a tanácsok nagyon értékesek lehetnek, ha tudjuk is őket kezelni. A jó tanácsokat érdemes tehát megfogadni, mert képesek ehetnek előbbre vinni minket.

Nem vagy a helyzet magaslatán

Az sem segít, ha nem vagy a helyzet magaslatán. Ez azt jelenti, hogy az adott témába, területbe nem fektettél bele kellő energiát, és hiányosak az ismereteid is.

A tudást semmi sem pótolja, még a vakerőség sem. Hogy is lehetnél a legjobb valamiben, ha nincs is ismereted róla?

Magányos farkas

Súlyos hiba, az azt gondolod, hogy az életben elért sikereidet csak és kizárólag magadnak köszönheted. A siker több ember közös műve, egyedül elérni szinte lehetetlen. 

A sikerhez vezető úton elkerülhetetlen ugyanis, hogy egyes emberekkel ne érintkezz.

Szükséged van rájuk, és nekik rád. A siker attól még a te sikered marad, de néha le kell nyelni a békát, és egyes élethelyzetekben tudni kell igent mondani a segítségre.

Ha a fentieken változtatsz, akkor sem jön a siker azonnal.Viszont ráterelődsz egy olyan útra, ahonnan már elérhető távolságba kerül a jövőbeni várva várt siker.

életmód tanácsok tudatosság siker a siker kulcsa önismeret önfejlesztés

 

Megtekintések száma: 16634


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet