Lottómilliomosok a világban – 1. rész

2018 Február 01

Nyertél már a lottón pár száz forintnál többet? Még nem? Akkor minden bizonnyal törekszel rá. Néhány lottómilliomos sztoriját elolvasva tovább álmodozhatsz, mi mindenre költenéd a nagy összeget.
Nagy-Britanniában él Dave Dawes, az a 41 éves férfi és menyasszonya, akik 101 millió fontot (kb. 30 milliárd forintnak megfelelő) nyertek. A korábban egyszobás bérlakásban élő párnak ez volt életében a harmadik lottószelvénye, amit vásároltak. A nyereményük egy részét – pontosan 1-1 millió fontot – 20 olyan barátjuknak illetve családtagjuknak adták, akik eddigi életük során segítették őket. A többiből pedig egy saját házat, és egy, a korábbinál jóval drágább és nagyobb jegygyűrűt vásárolt párjának a férfi.
Szintén brit az a nyertes pár, akik a korábbi életüket szerették volna élni a nagy nyeremény után. Adrian Bayford és felesége a 148 millió font (52 milliárd forint) birtokában bizonyára boldog gondtalanságban is élhettek volna, ha nem fedik fel kilétüket a nyilvánosság előtt. Hiszen nem költekeztek, csupán egy skóciai repülőútra mentek rokonlátogatóba. Az arcukat vállaló nyerteseknek azonban be kellett zárni hangszerboltjukat, mert lassan több volt kéregető, mint a tényleges vásárló.

{loadposition szoveg}
Egy ír házaspár a válás után nyerte meg a 250 millió eurót. Egyszerű munkásemberekként éltek, a szétköltözésük után viszont ugyanazon számokkal játszottak tovább, de most már külön-külön, amik végül azokat a bizonyos számokat tartalmazták. Így a főnyereményt kettejük között osztották szét. A férfi elárulta, hogy a pénzből Olaszországi nyaralást tervez, hogy megnézhesse Dávid szobrát, majd a bátyját látogatja meg Új-Mexikóban.
(folytatjuk)

 

Megtekintések száma: 84621


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet