Merre menj az életben, avagy hogyan találd meg az utad?

2016 Október 01

Önmagunk útkeresése személyes poklaink megélése. Nagyon nehéz és nagyon intim, és csak az út végén jövünk rá, mit is akarunk kezdeni az élettel.

Sokat merengtél már te is azon, hogy mihez kezdj az életben. Tudjuk, ebben biztosak vagyunk, mert minden ember végigmegy ezen a fázison. A férfiak ráadásul gyakrabban, mint a nők.

Nem véletlenül gyakoribb a férfiaknál a kapuzárási pánik is, bár az egy kicsit másabb jellegű dolog.

Szüntelen merengés, mihez kezdjek magammal?

Kamaszkorban normális, hogy sokszor elmerengsz azon, mihez szeretnél kezdeni az életben. 

Mai felgyorsult világunkhoz azonban manapság már egyre kevesebben képesek alkalmazkodni, és nem ritka jelenség, hogy egyetemet végzett felnőtt emberek jönnek rá, hogy nem azt szeretnék csinálni egész életükben, amiért tanultak.

Ezt felfoghatjuk egyfajta fiatalkori kapuzárási pániknak is. Sajnos ehhez a magyar oktatás nagyon rossz felépítése is nagyban hozzájárul. A gyerekeket már egészen fiatalon, 18 éves korban rákényszerítik, hogy utat válasszanak maguknak, skatulyákat.

Pedig ebbe a korban bár biológiailag szinte mindenki érett, gondolkodásban sokszor 5-8 évvel le vannak maradva, és szinte még gyerekek.

Azzal foglakozz, ami érdekel

Közhelyesen hangzik, de azzal foglalkozz, ami igazán érdekel, és ne azzal, amire mások utasítanak. Mert szintén gyakori probléma, hogy meglett férfiembereknek mondják meg a jómódú szülők, hogy hogyan, és melyik egyetemet végezze el.

Mi meg mint egy dobot, azt tesszük, amit mondanak, ahelyett, hogy a saját utunkat járnánk.

Ha ott és akkor ezt nem is, de később egészen biztosan meg fogjuk bánni, mert ez elfecsérelt idő lesz számunkra.

Találd meg, miben vagy jó

Fontos, hogy az útkeresésünk során képesek legyünk megtalálni azt, amiben mi magunk jók vagyunk. Ez lehet bármi, csak a képzelet szabhat határt.

Hiszen csak azt fogjuk teljes mértékben élvezni, amiben jók is vagyunk, és viszont. Ha valami ugyanis érdekel, azzal egyre többet kezd el az ember foglalkozni, mígnem azon kapja magát, hogy profi szinten műveli az adott dolgot.

életmód tanácsok stílus siker önismeret útkeresés

 

Megtekintések száma: 16285


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet