Milyen is valójában a sikeres férfi?

2018 Április 14

Tudod mitől sikeres egy férfitársad? Hogy pontosan milyen a természete, és mi a sikerének a kulcsa? Vessük bele magunkat a siker természetrajzába!

A sikernek nincs arca

Eleinte rengetegen gondolták úgy, hogy a sikernek igenis köze van az ember kinézetéhez, és a jóképű, szépen fésült, maszkulin arcvonású férfiak gyakrabban sikeresek, mint társaik.

Ez a téves sztereotípia sokáig élt az emberekben, mire egyértelművé vált, hogy itt bizony szó sincs ilyenről.

Bárki lehet sikeres, és bármiben. Nem számít az, hogyan is nézel ki, mert a siker azt jelenti, hogy nem téged értékelnek, hanem azt a valamit, amiben elérted a sikert. A sikernek tehát nincs arca.

Csupán annyi valóságalapja van a dolognak, hogy a jó megjelenés valóban képes némileg növelni a siker esélyét, de alapvetően nem ezen fog állni vagy bukni a sikered.

A siker az tulajdonképpen nem más, mint hozzátett tartalom az élethez. Egy teljesítmény, egy műalkotás, bármi, ami mérhető. Amit letehetsz arra a bizonyos asztalra.

Tudd meg, mit jelent a siker

Az egyik legnagyobb lépés, melyet megtehetsz előre, a siker felé vezető úton az az, hogy első körben megfogalmazod, hogy neked mit is jelent a siker.

Ez nagyon fontos, ugyanis csak úgy tudod elérni a célod, ha tudod, hogy mi is valójában maga a cél.

Itt és most felismerhetjük azt, hogy egy érzésről beszélünk. Egy határozottan kellemes érzésről, saját belső világunk relatív rendszerében.

Mert mindaz, amit életünk során megélünk, egy érzésként jelentkezik tudatunkban, amelyre különböző módon reagálunk. Ez a reakció pedig újabb érzések okává válik, s a láncolat folytatódik.

Például, ha létrehozol egy vállalkozást, megjönnek a kezdeti sikerek, az fejlesztést von maga után, ami újabb sikerek láncolatát hozhatja el számodra.

Fontos, hogy tudd, mi a célod, és hogy apró mérföldköveket tűzz ki magad elé. Nem szabad azonnal túl nagy fába vágnod a fejszéd, mert lehet, egy életre elmegy a kedved a siker hajszolásától.

Lelkileg alaposan fel kell rá készülnöd, hiszen a siker útja nagyon rögös. A sikeresen emberek nagyságrendekkel több kudarcot élnek meg, mint azok, akik nem sikeresek. Miért? Azért, mert alapvetően a sikerese emberek többször kísérleteznek, kockáztatnak, így több lehetőségből nagyobb eséllyel jön be valamelyik.

Aki egész életében csak biztonsági játékot játszik, az nem is érhet el jelentős sikereket. Mindig annyit kapsz vissza az élettől, amennyit belefektetsz, és mindig az nyer, aki mindent belead.

Ezt soha ne feledd! Tűzd ki a céljaidat, és apránként, kis mérföldkövekkel érd el az egyes lépcsőfokokat, hogy a vágyott siker egy napon elérhető közelségbe kerüljön.

siker a siker kulcsa önismeret önfejlesztés

 

Megtekintések száma: 135138


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet