Nézd meg, hogy mennyire fontos a hívás, mielőtt felveszed

2016 Október 09

Tudtad, hogy ne mindegy, kivel osztod meg az idődet, főleg ha elindultál a siker felé vezető úton? Mielőtt felvennéd a telefont, nézd meg, hogy ki keres!

Ha valaki sikeres akar lenni valamiben, akkor előfordul hogy különféle áldozatokat kell majd hoznia az élete során. Függetlenül attól, hogy milyen sikert szeretne elérni.

Sok ember ideje elmegy azzal, hogy rengeteget telefonál, feleslegese embereket hív, és még feleslegesebb emberek hívják őt. Tudni kell hol a határ jó csevej, és haszontalan szócséplés között.

Manapság nagyon érdemes megválogatni, hogy kik azok, akikkel csak felületesen a neten tartod a kapcsolatot, és kik azok, akikkel telefonon is beszélsz.

Leszívhatja az energiád

Mivel azoknak nagyobb betekintést adsz az életedbe, akiknek megadod a telefonszámod, ezért egy támadási felületet is adsz nekik egyúttal. Az ilyen emberek ugyanis ha negatívan állnak a dolgokhoz, az bizonyos mértékben rád is hatással lesz.

Negatív emberekkel pedig nem jó körülvenni magad, mert hosszú távon rád ragadhat ez a negativitás, és az ilyen ismerős csak kolonc lehet a nyakadon, ha épp a csúcs felé hajtasz.

Figyelj oda, hogy ki az, akinek felveszed a telefont. Ha csak egy kicsinyes gondolkodású ismerősről van szó, aki nem képes a dobozon kívül gondolkodni, de ellenben imádja jól megmondani neked a tutit, akkor jobb, ha fel sem veszed a telefont.

Ezzel megspórolsz magadnak egy kis időt, és kivédesz egy támadást egy energiavámpírtól.Mivel a figyelem energia ezért az energiavámpír különböző viselkedésformákkal és indokokkal eléri, hogy figyelmet és időt szentelj neki. A beszélgetés után ő fel van dobódva, míg te pont ellenkezőleg: olyan, vagy mint a kifacsart citrom.

Ne hagyd magad, szakítsd meg a kapcsolatot az energiavámpírokkal, mert biztosan te is sok ilyet ismersz, csak eddig próbáltál nem tudomást venni róluk!

Oszd be jól az időd

Az idő beosztása is egy külön téma. Ha mindenkivel cseverészel a telefonban, ráadásul hosszasan és értelmetlenül, az rengeteg idő. És mint tudjuk, az idő nem csak pénz, hanem energia. Nem mindegy, hogy ki hív fel, miért beszéltek, és az sem, hogy hogyan beszéltek.

Törekedj inkább a tömör, rövid, de tartalmas beszélgetésekre, mint az unott, hosszas, elnyújtott dumálgatásokra. Ez kifejleszthet benned egy lényegre törési képességet, amit a sikerhez vezető úton nagyon jól felhasználhatsz.

Arról nem beszélve, hogy így nem napi 2 óra megy el telefonálgatásokra, hanem csak fél óra, és több időd van megvalósítani a sikereidet, álmaidat. Majd ha már elérted amit akartál, ráérsz egy kicsit szusszanni.

Válogasd meg őket

A telefonszámodat ismerő barátaidat, ismerősi körödet nagyon érdemes megválogatnod. Nem jó, ha túl sok a név a telefonkönyvben, sem az, ha túl kevés. Csak olyan emberek számát tartsd meg, akiknek fontos vagy, és ők is neked.

Akikre tényleg bármilyen helyzetben számíthatsz, és ha rájuk csörögnél az éjszaka közepén egy kéréssel, ők nem fordítanának neked hátat.

Mindig a szükségben ismerszik meg az igaz barát. Igaz barátokból pedig egyetlen is többet ér, mint 5 felületes ismeretség.

Érdemes tehát ezeket figyelembe véve végiglavírozni az úton, és ügyelni arra, hogy kikkel beszélsz telefonon, milyen minőségben, és mennyi időt egy nap.

életmód stílus pénz siker önfejlesztés

 

Megtekintések száma: 15536


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet