Önfejlesztés házilag!

2016 Október 23

Tudod, hogyan válhat kemény, otthoni önfejlesztéssel sikeres ember belőled? Ezzel a néhány gyakorlati tanáccsal elindulhatsz az úton!

Ki ne akart volna már sikeres lenni az életben? Ez olyan, mintha azt kérdeznénk, ki ne akarna rengeteg pénzt, ingyen?

A sikerre csak az unott, ambíció hiányos ember mond nemet, de te nem ilyen vagy!

Ha szeretnél elindulni a siker felé vezető úton, akkor az egyik legfontosabb első lépés, hogy kezdd el fejleszteni magad. Az önfejlesztést leginkább szemináriumokon szokták elvégezni, szakemberekkel, akik rávezetnek belső valónkra, és arra, hol érdemes fejleszteni magunkon.

Azonban van egy jobb, és olcsóbb megoldás, mellyel te magad fejlesztheted saját énedet.

Gyakorold a beszédet

Nagyon fontos az, hogy gyakorold a beszédet. Mivel a nyelvvel és a szavakkal kommunikálsz másokkal, ezért a gazdag szókincs, és a jó mimika, illetve a megfelelő nonverbális gesztusok könnyen elősegíthetnek téged abban, hogy sikeres légy az üzleti, vagy akár a magánéletben is.

Ha gazdag a szókincsed, az azért jó, mert műveltnek tűnsz, és egyben művel is. Érdemes tehát mindenféle új szót magadba szívnod, és alkalmazni őket a valós élethelyzetekben.

Élj tudatosan

Fontos, hogy tudatosan élj. Került az egészségtelen dolgokat, és a stresszes élethelyzeteket. Ezek ugyanis nem csak a belső egódat rombolják, hanem az egészséged is.

Ha tudatosan élsz, azt mások is észre fogják venni rajtad, és pozitívan fogják venni. Sőt, nagy valószínűséggel másokat is inspirálni fogsz ezzel, és követni fognak

Tudd, mit akarsz

A tudatossághoz az is hozzátartozik, hogy te magad tudd, hogy mit akarsz. Soha ne hezitálj, tudd, hogy az adott szituációtól, vagy akár az élettől mit vársz.

Ha kellően tudatos vagy, akkor te magad kezded el irányítani az életedet, és nem csak sodródsz, mint ahogyan a legtöbben teszik életük során.

Legyél határozott

Ha tudod, mit akarsz, akkor már részben határozott, és elszánt is vagy. Két szintén fontos tulajdonság, melyek elengedhetetlen ahhoz, hogy valamikor valamiben sikeres légy.

Csak a határozott, döntést hozni képes emberek lesznek talpon végig, míg az élet nevű játékot játsszák. A többiek idő előtt ki fognak dőlni.

Mérlegelj

Tudnod kell jól mérlegelni egyes helyzetekben. Ehhez azonban el kell telnie egy kis időnek, és szerezned kell néhány tapasztalatot és „harci sérülést”. Meglesz a te tanulópénzed is, de ez már csak így megy.

Nincs olyan, hogy valaki sikeres lesz esések, nagy zakók nélkül. A kérdés már csak az, mennyire vagy képes jól mérlegelni majd az életben.

Tanulj a hibákból

A jó mérlegelés kulcsa pedig az, hogy képes légy tanulni a hibáidból. A legtöbben ezt nem tudják, és újra meg újra elkövetik ugyanazt a baklövést, aztán persze csodálkoznak, hogy miért éppen velük történik meg ugyanaz.

Tudnod kell stratégiát váltani, ha valami nem működik. Lehet, hogy valamire csak a sokadik ötlet lesz a megoldás, és ehhez bizony komoly kitartás kell, és tanulni akarás.

Soha ne nézz hátra

Soha nem szabad a múlttal foglalkoznod. Ha egy múltbéli negatív döntéseden rágódol, nem nézel előre, így elszalasztod a jelen, és a jövő lehetőségeit.

Ami megtörtént, megtörtént, azon már soha nem változtatatsz, kár is rajta agyalnod. Nézz inkább a jövőbe, és keress lehetőségeket, amiket még megfoghatsz.

Ezekkel az önfejlesztő tanácsokkal hamar kikupálhatod magad egy olyan személyiséggé, ami sokkal megnyerőbb, és jóval könnyebben érhetsz el sikereket az életben.

pszichológia siker önismeret önfejlesztés

 

Megtekintések száma: 110139


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet