Thomas Burberry története

2017 November 12

Asif Kapadia, rendező vezényletével zajlik egy rövid filmhez a színész-válogatás, olyanok közül, mint Domhnall Gleeson, Sienna Miller, Dominic West és Lily James, amelyben a Burbery alapítójának, Thomas Burbery történetét mesélik el

A Burberry cég most ünnepli alapításának 160. évfordulóját, és a cég úgy vélte, hogy itt a remek alkalom, hogy egy rövid filmben elmeséljék Thomas Burberry, a cég alapítójának történetét. A legjobbakból hoztak össze egy csapatot, köztük, Asif Kapadia rendező, ő vezeti a színész-válogatást, olyanok közül, mint Domhnall Gleeson, Sienna Miller, Dominic West és Lily James.

Thomas Burbery, 1835. augusztus 7.-én született, a rövid film bemutatja, hogy 21 évesen, 1856-ban alapította a céget, létrehozva egy gabardin-kabátot (kaftán-szerű), amely vízálló, és sűrűszövésű gyapjúból és pamutból készült.

A kabátot a katonák a búr- és az első világháborúban viselték, a cég félmillió kabátot szállított a Brit hadsereg számára. A kabát, a mai Tielocken viharkabát előfutára volt.

Ernest Schackleton, felfedező, aki az 1914-es balsorsú antarktiszi expedíciót vezette, és játszott a „Dominic West” című rövid filmben is, szintén viseltea kabátot. Earl Kitchener, aki a híres „Brittek, Kitchener akar téged!” háborús propaganda kijelentést tette, szintén hordta a híres Burbery vízhatlan kabátot.

Később, 1937-ben a Burberry szponzorálta a Croydon – Cape Town közti, rekordot döntő, Betty Kirby-Green és A.E. Clouston által vezetett retúr-járatot, akik mindketten a Burberry terméket viselték, és egy de Havilland DH. 88 Comet Racer-rel repültek, aminek a beceneve „Burberry racer” volt

Nézze meg Thomas Burberry történetét a YouTube-on és tudjon meg többet a Burberryről

pénz siker motiváció sikeres emberek

 

Megtekintések száma: 257865


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet