Canoga Park amerikai foci, felkészülés a rájátszásra. A játékosok közel fele nem játszhat a LAUSD oltási mandátum miatt

2021 November 01

A Hunters, és más helyi City Section csapat is nélkülözheti a játékosokat a héten esedékes rájátszás mérkőzéseken.

David Perez, a Canoga Park futballedzője nem kis kihívás előtt áll ezen a héten. Miközben a Hunters a pénteki, Franklin Highban megrendezésre kerülő City Section Division I. divízió első körös rájátszásbeli mérkőzésre készül, a Los Angeles Unified School District oltási mandátuma miatt a csapatának közel felével nem számolhat, mivel október 31-ig, vasárnapig kellett megkapniuk a második oltást.

"17 játékosom van, aki nem tud edzeni ezen a héten" - mondta Perez. "A legtöbbjük megkapta a második oltást, de most meg kell várnunk, hogy a körzet engedélyezze őket".

Perez szerint szerencsés, ha 25 játékosa lesz a héten az edzésen, hogy felkészüljön a rájátszásra.

"Nem tartom vissza a lélegzetemet" - mondta Perez. "Fel kell készülnöm a legrosszabbra, és reménykedni a legjobbakban."

A kerület előírja, hogy a 12 éves és idősebb diákoknak november 21-ig kell megkapniuk az első oltásadagot, a másodikat pedig december 19-ig. A sportoló vagy más iskolán kívüli tevékenységet folytató diákoknak korábbi határidővel kell számolniuk: az első oltást október 3-ig, a másodikat pedig október 31-ig kellett megkapniuk.

kép: dailynews.com

Nem világos, hogy milyen gyorsan történhet meg az oltási felmentés. Perez úgy érzi, hogy ez hetekig is eltarthat, ezért nem bízik abban, hogy a péntek délután 4 órai mérkőzésre időben vissza kapja a játékosait. De a Grant High atlétikai igazgatója, Jon Manocchio azt mondta, hogy látta korábban, hogy a kerület akár három nap alatt engedélyezi az oltást.

"Lehet, hogy ezakkor volt, amikor kevésbé voltak leterhelve, de láttam már, hogy gyorsan is tud ez menni" - mondta Manocchio.

A Grant lány röplabdacsapata valószínűleg reménykedik ebben a gyors fordulatban. A Lancers kedd délután a City Section elődöntőjében játszik a Sylmar ellen, és néhány kulcsjátékos még mindig kérdéses.

"Ha minden stimmel a leadáskor, akkor szerintem elég gyorsan tisztázhatják a diákokat és sportolókat" - mondta Manocchio, aki 1985 óta dolgozik az LAUSD-nél. "Néhány gyerek az iskolai e-mail címére kapja meg az engedélyt, és nem is tud róla".

Más, és sokkal könnyebb a helyzet az olyan charter iskolák esetében, mint például a Birmingham Charter. A Patriots a város nyílt divíziójának címvédője, akik idén ősszel meg akarják ismételni a bajnoki címet. Amikor a játékosok az oltási igazolással érkeznek az iskolába, Jim Rose edző szerint egy iskolai ápoló engedélyezi őket.

"Azt mondanám, hogy a csapatunk 98%-a be van oltva" - mondta Rose. "Sok gyerekünk a múlt héten kapta meg a másodikat, az oltási adatokat az iskolai védőnőnek adják le, és ez legfeljebb egy-két napot vehet igénybe, de minden házon belül történik. Semmi sem megy a kerülethez."

Az egyik helyi városi futballedző hétfőn megkapta a tisztázott játékosok listáját, és kiderült, hogy csak egy játékos nem jogosult, ami azt jelenti, hogy nem edzhet és nem játszhat. A játékos apja nem akarja, hogy a fia beoltassa magát.

"Majdnem sírva fakadt" - mondta az edző a játékosról.

forrás: www.dailynews.com

sport football covid amerikai foci oltás

 

Megtekintések száma: 10722


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet