Európa-bajnok, mégis 40 órában dolgozik!

2018 Április 28

Jövőt Építők Generációja egyesület sportszekciója interjúkat készít sikeres sportolókkal, hogy kiderítsék: mi kell a sikeres és elismert pályafutáshoz? A sorozat legújabb beszélgetésében Pokorni Milán, K1-es Európa-bajnok küzdősportoló szólalt meg.

Érdekesen indult Pokorni Milán karrierje, aki atletizált, 400 méteres síkfutásban országos bajnok is lett, valamint lábteniszben is nyert két országos bajnoki címet. Számításait azonban végül a küzdősportban találta meg. Emellett azonban nem hanyagolta el a tanulást, a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a Corvinus Egyetemen is diplomát szerzett.

Jól tette, hogy nem hanyagolta el a tanulást, mert bár Európa legjobbja lett a WKF-nél, és a világranglista második helyén áll, Magyarországon nem tud megélni a küzdősportból. Amíg külföldi vetélytársai profiként érkeznek a versenyekre, Milán könyvelőként és pénzügyi elemzőként dolgozik teljes állásban.

„A sport megadta azt a kitartást, amit a magánéletben tudok követni, így tudom elviselni a kettős terhelést is – mondta Pokorni Milán. – Önfegyelemre, céltudatosságra nevelt. Egyértelműen pozitív értelemben változtatta meg az életem.”

Milán úgy érzi, úgy tud fejlődni, ha megpróbálja kihozni a maximumot magából. Ha úgy edz, hogy nem fárad el, feleslegesnek érzi az eltöltött időt. Ahhoz, hogy fejlődjön, „meg kell szakadnia”. Éppen ezért, ha előző nap X kilóval nyomott fekve, másnap X+1-gyel csinálja.

Véleménye szerint a győzelmekből nehezebb tanulni, a vereségből könnyebb, ezért akkor sem adja fel a küzdést, ha éppen kudarc éri. Fontosnak tartja, hogy nyitott legyen az építő kritikákra, de ha a megjegyzés semmitmondó, akkor nem is foglalkozik vele.

Mint a Klicskóék

Milán testvére, Ádám is küzdősportoló. Kettejük kapcsolata ugyanolyan, mint a Klicsko fivéreké – amikor egyikük küzd, a másik segíti a ring mellett és fordítva. Tudatosan más súlycsoportban vannak, így nem kell egymással megküzdenünk.

„Ha ezt az egészet nem saját magamért csinálnám, nem csinálnám. Nyilván szeretnék megfelelni a barátaimnak, a családomnak, a szurkolóknak, de azért csinálom, mert nagyon szeretem. Hajlandó voltam munkát is váltani, csak tudjam folytatni. Nagyon rossz érzés a ringben úgy állni, hogy nem a Te kezedet emelik fel, ez pedig rögzül az emberben. Minden napra az a motivációm, hogy a legjobb legyek, és most meg is van hozzá a kellő lendület.”

Pokorni Milán az önfegyelmének, az elszántságának, kitartásának, céltudatosságának, valamint a tisztelet fontosságának köszönheti sikereit. Utóbbit a küzdősportban kiemelten fontosnak tartja. A siker elismerést és örömöt jelent a számára, és azt állítja, ha nem sportolna, nem is tanulta volna meg ezeket az értékeket, ezért minden nap hálás azért, hogy belevágott ebbe az életmódba.

Példát így nem csak a sportolók vehetnek tőle. Már csak a hozzáállása miatt sem 💪🙂

Posted by JÉG - Jövőt Építők Generációja on Monday, April 16, 2018

– A Jövőt Építők Generációja –

A Jövőt Építők Generációja olyan motivált fiatalok társasága, akik missziójuknak érzik, hogy jobbá tegyék a jövőt. A röviden JÉG nevet viselő egyesület célja, hogy megváltoztassa a fiatal generáció gondolkodásmódját, valamint hogy megmutassa, személyes boldogságunk alapja nem más, mint az álmaink követése. 

 

Megtekintések száma: 427593


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet