Hat edzési tipp a Star Wars-ból

2018 Május 22

Vitathatatlanul az egész Star Wars sorozat minden idők egyik legjobb film sorozata, de számos edzési tanáccsal is ellát minket. És most, hogy nemrégiben bemutatták a Star Wars: Az ébredő erő című filmmel kezdődő trilógiát bizonyára egyre több Jedi trükk fog még érkezni. Most bemutatunk hatot, amit az ezelőtti hat filmből elsajátíthattunk.

Akkor is edzened kell, amikor a körülmények nem ideálisak.
hat-edzesi-tipp-a-star-wars-bol

Bárki el tud menni futni egy napos, 25 fokos időjárásban. Mint ahogy bárki gyakorolhat a saját fénykardjával egy mesterséges gravitációt szimuláló szerkezet segítségével az Ezeréves Sólyom fedélzetén, igaz? De mindenki tudja, hogy Luke csak Yoda érkezése után kapcsolt nagyobb fokozatba, amikor a Dagobah bolygó mocsaránál oktatta őt a mester megkérdőjelezhető nyelvtani hibákkal, hátborzongató lények társaságában. Bicajozás, heves lélegzetvételek mellett már nem is hangzik annyira rosszul, igaz?

Építsd bele az edzést a mindennapi életedbe.
hat-edzesi-tipp-a-star-wars-bol

Lehetetlen tudni, hogy a munka mikor fog az útjába állni annak, hogy fitten tartsd magad. De, ha van valaki, aki tudja, hogyan kell gyakorlatokat belevinni a mindennapi feladatok közé, az nem más, mint Csubakka, akinek folyamatosan sikerült megtartania az alakját azáltal, hogy mondjuk C3PO-t cipelte magával hátizsákként, miközben rohamosztagosokra lőtt. Azt kell csinálnod, amit tudsz.

Tudd, mikor kell pihenned és regenerálódnod.
hat-edzesi-tipp-a-star-wars-bol

Az egészséges életre törekedésben az a legrosszabb, hogy nem tudod, mikor kell picit lazítanod és hagynod a testet regenerálódni, különösen egy megerőltető edzés után. Ezért volt az, hogy Han Solo megpihent egy karbonitban, egy jeges fürdőben, miután legyőzött számtalan csillagrombolót, TIE vadászt, miután segített  Luke-nak megsemmisíteni a Halálcsillagot, miután megszabadult Jabba a hutt-tól, Boba Fett-től, miután harcolt a Hoth nevezetű jeges bolygón és miután egy Sarlakk gyomrában aludt. Egy ilyen regenerálódási terv nélkül kizárt lett volna, hogy 30 évvel később is ugyanúgy rúgta volna szét a seggeket, az új filmben.

Ne vedd magad túl komolyan.
hat-edzesi-tipp-a-star-wars-bol

Persze, a Baljós Árnyak egy szörnyűség volt, de megtanulhattuk a hihetetlenül vicces Jar Jar Binkstől, hogy… csak hülyülünk, ő volt a legrosszabb.

Váltogass az edzési módszereiden, hogy fitt és atletikus maradj
hat-edzesi-tipp-a-star-wars-bol

Könnyű ebbe a hibába esni, szóval egy fontos tanács: ne csináld ugyanazokat a gyakorlatokat nap, mint nap. Vannak futók, akik egyik kilométert futják a másik után, mindenféle erőnléti tréning nélkül, vagy azok a súllyal edzők, akit sokat ülnek a gépeknél, de szinte alig nyújtanak valamit, így a karjuk kész katasztrófa. Csináljatok úgy, mint Leia hercegnő, az igazi Alderaani nindzsa harcos! Átlengett a Halálcsillagon a hiányzó hídon, megannyi rohamosztagossal harcolt, beszivárgott Jabba a hutt búvóhelyére, mint fejvadász. A végén ez az egész megmentette az életét, mert elég erős és gyors volt ahhoz, hogy nagyot ugorjon és megfojtsa Jabbát egy lánccal, míg az ott ült, mint egy rakás Bantha Poodoo.

Sosincs túl késő ahhoz, hogy változtass a dolgokon.
hat-edzesi-tipp-a-star-wars-bol

Nagyon könnyű, főleg az ünnepek környékén beadni a derekunkat és enni egy második szeletet a pitéből. Néha az ilyen kis hibák rossz szokásokká válhatnak, vagy egy teljesen más életstílussá. Ha nem érted, mire szeretnénk célozni ezzel, akkor vedd úgy, hogy lényegében ez az egész Star Wars sorozat egy lelkesítő hasonlat. Ahogyan ott volt a sötét oldal csábítása, amit Luke visszautasított, ellenben Anakinnal (Darth Vader). De Luke apja a Jedi Visszatérben megtanított minket arra, hogy nem szabad hagynunk azt, hogy a múlt rossz döntései határozzanak meg minket. Mindig lehet változtatni és elindulni a fény felé. Persze, Darth Vader egy félig megégett, kék bőrű kiborg volt, aki a sötét oldal elhagyása után azonnal meghalt, de a szelleme ettől függetlenül elég jól nézett ki.

 

Megtekintések száma: 145762


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet