Már 39

2013 November 09

Alessandro Del Piero 1974. november 9-én született Conegliano-ban, Olaszországban.   
A Juventus csapatkapitánya volt, és az olasz válogatott oszlopos tagja. 2012 nyarán bejelentette visszavonulását, de meggondolta magát, és jelenleg az ausztrál Sydney FC játékosa.

Magassága 173 centiméter, tehát nem tartozik a legmagasabb focisták közé, de a legkreatívabb. A világon a legjobb szabadrúgás lövőnek tartják.
Gyerekkorában egy falusi birtokon élt, és már ekkor látszott, hogy labdarúgó lesz. Először csatárként játszott, de sokszor volt beteg, ezért édesanyja kérte, hogy inkább a kapuban álljon. De a labda iránti szeretete nagyobb volt, mint az anyai kérés, így azóta is a labdát kergeti.
16 éves korában, 1991-ben került a Padova csapatához. 1993 nyarán igazolt Torinóba. Tehetségére már 17 éves korában felfigyelt a Milán, de ő mégis inkább a Juventust választotta.
                              mar-39
18 éves pályafutása alatt klubja legfőbb szimbóluma lett. 2007-ben 21 góljával ő nyerte az olaszországi gólkirályi címet. 2012-ben lejátszotta 700. tétmeccsét, ezen gólt is szerzett.

{loadposition szoveg}

2011-2012-ben hangoztatta, hogy befejezi a labdarúgást, de közben meggondolta magát, és a Sydney Fc-hez igazolt. Ahogy mondja, ezzel akarja népszerüsíteni a labdarúgást Ausztráliában. A 2013-as év elején még egy évet aláírt csapatához.
Del Piero 2005 óta él boldog házasságban Sonia Amoruso-val. Azóta három gyermekük született, Tobias, Dorothea, és Sasha.
Alessandro sok pénzt költ adományokra. Kedvenc együttesei a Rolling Stones, az Oasis, és a U2. Imádja a francia konyhát, és természetesen mint minden olasznak, kedvence a tészta.

 

Megtekintések száma: 6299


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet