Megnövelt tengelytávot kap a VW T-roc kabrió

2019 Decemberr 15

A Land Rover után a Volkswagen is megméretteti magát a nyitható tetős SUV-k világában, ugyanis az idei Frankfurti Autószalon egyik legnagyobb újdonsága a T-Roc kabrió lesz. Az viszont már most kiderült, hogy nem csak szimplán levágták a kis VW szabadidő járgány tetejét, hanem bizony az alapokon módosítva lényegében egy különálló modellt hoztak létre a németek.

A T-Roc kabrió ugyanis a normál változatnál 37 milliméterrel nagyobb tengelytávval készül el, ráadásul a teljes karosszéria méret is hosszabb lesz 34 milliméterrel. Mindezek mellett természetesen alaposan ki lesz merevítve a bódé, hogy lenyitott tetővel is stabil maradjon.

Apropó tető! A T-Roc a klasszikus vászonból készült megoldást kapja meg, melyet egy elektromos szerkezet nyit ki és zár be nem egészen 9 másodperc alatt. A művelet menet közben is elvégezhető lesz akár 30 kilométeres óránkénti tempóval is.

Az élményautózásnak azonban most is ára van, és ezzel nem csak a kifizetendő összegre kell gondolni, hanem bizony arra is, hogy a tető jelen esetben is sok helyet vesz el a csomagtérből. Az alapból sem túl acélos 284 literes pakolhatóság ugyanis azonnal 161 literesre csökken le, ha napozásra adjuk a fejünket vezetés közben.

A cikk befejezéséért kattints IDE!autósport autó vw

 

Megtekintések száma: 69134


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet