5 apróság, mely elronthatja megjelenésed összképét

2018 Június 26

Tudtad, hogy bizonyos dolgok, melyek elsőre talán apróságnak tűnnek, képesek rontani az összképet, már ami a megjelenésed illeti?

Jól öltözni egy dolog. Még jobban öltözni pedig egy másik. Nem mindegy, hogy felöltözöl ugyan profin, de hagysz néhány elfeledett apróságot magadon, melyek nagymértékben ronthatják az összképet.

Ez persze nem tudatos, néha alig lehet észrevenni, vagy megmondani, hogy pontosan mi a baj az adott öltözékkel: egyszerűen csak érzed, hogy valami nincs rendben.

Összeszedtünk néhány apróságot, melyek könnyen ronthatnak a megjelenéseden.

Nem megfelelő zoknik

Ha nem megfelelő zoknit húzol a lábadra, az bizony sokat ronthat az összképen. Nem csak azért, mert egyes öltözékeknél jól látható, hanem azért, mert a stílust is felboríthatja. Érdemes a ruházatodhoz illő, szolid, egyszínű eleganciát tükröző zoknit választanod.

Nem igazán néz ki jól, ha öltönyhöz veszel fel egy rikító piros vagy sárga színű zoknit, ha ugyanis túl rövid a nadrág szára, és ülésnél kilátszik, nagyon illúzióromboló lehet.

Mandzsetta gombok

A mandzsettagomb klasszikus viselet - aki ilyen mellett dönt, annak néhány egyszerű szabály.Színben menjen a többi kiegészítőhöz, karkötőt mellé ne viseljünk és ne legyen túl csicsás, az egyszerűbb jobban mutat.

Ha rosszul választjuk meg ezt az elemet, akkor viszont rengeteget ronthatunk az összképen és lényegében szétesik a megjelenésünk.

Öv

Sajnos övön aluli megjegyzéseket tehetnek ránk a hátunk mögött összesúgó rokonok, ismerősök, ha nem túl elegáns övet választunk. Az öv alapesetben ugyan nem fog feltétlenül jól látszani, de ez az öltözéktől is függ.

Mindenesetre az övet mindig válasszuk meg körültekintően, sosem tudhatjuk, mikor kell levenni a zakónkat, és mikor válik szabadon jól láthatóvá az övünk. legyen sötét színű, és szolid, semmiképpen se térjen el túlzottan a nadrágtól.

Cipőfűzők

A nem megfelelő cipőfűzőkkel szintén könnyű végzetes hibákat elkövetni. Az még önmagában nem baj, ha erős, kiemelkedő színt használunk, hiszen jót tesz a kontraszt, azonban arra kényesen ügyeljünk, hogy színben passzoljon a ruházatunkhoz.

Például egy temetéshez kiöltözve nem biztos, hogy jó ötlet a fekete cipőbe befűzött neonszínű cipőfűző…

Nyakkendő

A nyakkendő mindig is státusszimbólum volt. Manapság azonban nem csak ingekhez és öltönyökhöz szokták felvenni, hanem előszeretettel alkalmazzák kiegészítőként pólókhoz is. Minden azon múlik, milyen apropóból hordjuk.

Ha hivatalos megjelenéshez kell, érdemes szolidabb színekben gondolkodni, vagy ha már mindenképp erőset szeretnénk választani, maradjunk a kék vagy vörös nyakkendőknél. A jó nyakkendő nem hivalkodó, ugyanakkor észreveteti az embert a tömegben. Ne hagyd tehát, hogy csakis a nyakkendőről szóljon az öltözéked, első benyomásként.

sárm stílus öltözködés divat megjelenés

 

Megtekintések száma: 2153209


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet