5 közkedvelt nyakkendőkötési technika

2018 Május 21

Az életben sokszor kerülünk olyan helyzetbe, hogy elegáns helyen kell megjelennünk, és bármennyire is utalájuk vagy szeretjük, nyakkendőt kell viselnünk. Sokan nagyon nehezen boldogulnak ezzel a - mondjuk meg őszintén - nem könnyű feladattal. Azonban ha minden olyan alkalommal jó benyomást szeretnénk kelteni, amikor ilyen elegáns kiegészítő viselésére vagyunk kényszerülve, nem árt ismernünk a különböző formákat és azok kötési technikáit.

A következőkben a legnépszerűbbeket fogjuk sorra venni, és mindegyik kötéshez található egy rajz is, mely segítségével ti is könnyen belefoghattok a tanulásba. Ha azonban ez kevés lenne, a képek alatt lesznek linkek is, melyekre kattintva a legnépszerűbb videómegosztó oldal segítségével meg is nézhetitek az egyes nyakkendőkötés fortélyokat 'élőben' is.

Hát, nézzünk néhányat ezek közül:

Az egyik legkönnyebb kötési mód a kis csomó. Nem véletlen a neve. Kifejezetten ajánlott ez a módszer vastagabb nyakkendők esetében, amikor nem szeretnénk, hogy egy nagy gombolyag lógjon az állunk alatt. Előnyben részesítik a magasabb termetű, illetve vaskosabb nyakkal rendelkező úriemberek.

5-kozkedvelt-nyakkendokotesi-technika
Kis csomó

Igazán klasszikusnak számító kötés az egyszerű csomókötés. Illik vastagabb és vékonyabb kiegészítő esetében is, és talán ez a legegyszerűbb is a kis csomó után. Ezt a nyakkendőkötési technikát a legtöbb hölgy is ismeri. Ez nem is árt, egyébként. Kicsit asszimetrikus formája jól illik a legtöbb inghez, zakóhoz.

5-kozkedvelt-nyakkendokotesi-technikaFour-in-hand

A Windsor hercegéről elnevezett Windsor-kötés már ennél jóval bonyolultabb, azonban népszerűbb is (az utóbbi időben), hiszen az igazán különleges alkalmakon ezt veszi elő a legtöbb úriember. Kötési technikájának köszönhetően itt nagyobb csomót kapunk, így elsősorban magasabb inggallér esetében mutat jól. Kifejezetten ajánlott alacsony termetű vagy vékony nyakú férfiaknak.

5-kozkedvelt-nyakkendokotesi-technika
Windsor

A Fél-Windsor hasonló elődjéhez, azonban egyszerűbb és rövidebb is, ennélfogva kisebb csomót eredményez, és a legtöbben ezért kényelmesebbnek is tartják. Elegáns, és kifejezetten mutatós formájú.

5-kozkedvelt-nyakkendokotesi-technika
Half-Windsor

A kettős kötés, vagy más néven Prince Albert technika nagyon hasonlít az egyszerű csomókötéshez, csak van benne még egy csavar. Szintén népszerű és közkedvelt kötési mód. Szinte minden gallérfajtához és mérethez illik.

5-kozkedvelt-nyakkendokotesi-technika

Kettős kötés

Scriptor

 

Megtekintések száma: 319416


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet