7 apró dolog, amivel jobb férj lehetsz

2017 Október 12

A mai rohanó világban egyre nehezebb megfelelni az egymással szemben támasztott elvárásoknak, és hajlamosak vagyunk elfeledkezni a legfontosabb dolgokról. Ha szeretnéd jobb társa lenni a feleségednek, párodnak, akkor ezzel a 7 apró dologgal éreztetheted vele azt, hogy fontos számodra.

A modern társadalom átka, hogy bár mindenki azt mutatja hogy boldog, a máz mögött tönkretett emberi kapcsolatok vannak, és szomorú, veszekedős hétköznapok.

Egyre nehezebb megfelelni a másik elvárásainak, mert elveszünk a világ forgatagában. Vannak azonban apró trükkök, mellyel újra jobbá tehetjük magunkat, és pozitívan hathatunk ki a kapcsolatunkra.

Dobj össze egy váratlan partit!

Remekül ki tud szakítani mindkettőtöket a megszokott szürke rutinból az, ha kicsit kikapcsolódtok, ráadásul mindezt úgy, hogy teljesen váratlanul spontán teszitek. Nem számít, hogy mi az összeröffenés tárgya.

Lehet egy meleg pizza a barátokkal, egy kis pezsgőzés az ismerősökkel, vagy egy kellemes vacsora a rokonokkal, szomszédokkal. A lényeg hogy jól érezzétek magatokat, és új, szép emlékekkel gazdagodjatok.

Hagyd a kocsiban a telefonod

A nők utálják, ha felveszed a telefont, mikor velük vagy. Ha a feleségedről van, ő ezt külön jogon elvárhatja, hiszen nem azért ment hozzád, hogy állandóan a mobilodon csüngj.

Ráadásul ez egyfajta nonverbálisan kimutatott tisztelet is egyben. Ugyanis így tiszteled meg a másikat, hogy az az idő, amit együtt töltesz vele, az tényleg róla szól, amit senki sem szakíthat félbe, vagy zavarhat meg.

Ne kérdezd állandóan, hogy milyen volt a napja!

„Milyen volt a napod édesem?” – ez a mondat manapság sokszor már semmit sem jelent, és valljuk be, néha már csak megszokásból kérdezzük meg, így a másik joggal gondolhatja azt, hogy talán nem is érdekel minket, és csak illemből kérdezzük meg.

Ha a napjáról akarna mesélni, inkább azt kérdezzük meg, hogy az egyes megélt élethelyzetek közben mit érzett, mit gondolt, vagy, hogy milyen hatással volt rá. Ezzel mélyebbre ásunk, közelebb kerülünk az igazi érzéseihez.

Legyen havonta egy szabadnapod

Fontos, hogy egy hónapban egyetlen napra legalább mentesülj a férj szerepe alól. Na nem elhajlási engedélyről beszélünk, hanem arról, hogy egy napig minden hónapban magaddal töltsd az idő, és saját magaddal foglalkozz

Ezáltal te is és ő is feltöltődik, és sokkal jobb lesz a kapcsolatotok, ha néha egy kicsit magatokra is szántok egy kis időt.

Ne legyenek elvárásaid

Fontos, hogy pároddal szemben ne legyenek elvárásaid, vagy ha már vannak, ne legyenek azok túl magasak, megugorhatatlanok.

Ilyenkor ugyanis a másik félre egyfajta nyomás nehezedik rá, ami megfojthatja a kapcsolatotokat. Tudasd vele, hogy úgy szereted, ahogy van és nem kell, hogy állandóan megfeleljen neked, mindig a kedvedben járjon.

Ha mérges vagy, pihenj!

A párok, akik hosszabb ideje vannak együtt, előfordul, hogy néha összekapnak. Ilyenkor nem szerencsés esetben egymásnak vághattok régi sérelmeket, és más sértő dolgokat.

Ezt úgy tudod a legjobban elkerülni, ha mikor már mérges vagy, elszámolsz tízig. Azonban sok ember erre nem képes a vérmérséklete miatt, ezért a legjobb megoldás az, ha mikor dühösek vagyunk, lefekszünk egy kicsit a kanapéra vagy az ágyba, és pihenünk egy kicsit, míg lenyugszunk.

Tanulj meg különbséget tenni a panaszkodás és a kritika között!

Nálunk, férfiaknál előfordul az, hogy összetévesztjük a jó szándékú, építő jellegű kritikát a panaszkodással, szurkálódással. Ilyenkor megsértődünk, és az egónk miatt akár órákon, vagy napokon át neheztelünk a másikra.

Érdemes tudni, mi a különbség a kettő között, ez gyakran kiérződik a hangsúlyból, vagy a szándékból. Vizsgáljuk meg, mennyire jogos, és ha van benne valami, ne boruljunk ki, hanem inkább próbáljunk tenni ellene.

Ezekkel az apró trükkökkel garantáljuk, hogy a párod észre fogja venni a pozitív változást, és te is jobb férj lehetsz, mint valaha.

nők pszichológia párkapcsolatok

 

Megtekintések száma: 661559


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet