A kötött pulcsi nem csak idétlen lehet!

2013 Október 10

Rengeteg előítélet övezi a kötött holmikat, sokak szerint elavultak és formátlanok..Pedig ha megfelelően választasz, nagyon modern és férfias külsőt kölcsönöz, a réteges öltözködéssel pedig megmentheted magadat egy súlyos megfázástól is!

A szó hallatán mindenkinek egy bő, buggyos, formátlan ruhadarab ugrik be. Ez egy hibás elképzelés, mert a pulóvernek ugyanúgy illeszkednie kell a méreteinkhez, mint az összes többi ruhadarabnak. Ahogyan pl. a zakó, úgy a pulóver vállai sem lóghatnak a viselője vállain, nem szabad buggyosodnia sem. A méret akkor megfelelő, ha finoman követi a testet. Egy inget kényelmesen fel kell tudni venni alá, ugyanakkor egy dzsekinek is el kell férnie felette.

a-kotott-pulcsi-nem-csak-idetlen-lehet

Minél vékonyabb maga a pulóver, a formája annál illeszkedőbb, stílusa pedig annál fiatalosabb. De nem lehet az egész telet egy vékonyka felsőben kibírni. A vastagabb változatoknak akkor marad meg a modern jellegük, ha a kerek nyakkivágású helyett V-nyakú fazont választasz.

{loadposition szoveg}

Egy ilyet kombinálhatsz inggel, nyakkendővel is, összhatásában mégsem a saját nagyapád fog majd eszedbe jutni, ha tükörbe nézel. Az egyszerű, klasszikus forma mellett ma már modern szabásvonalak is megjelentek, ami szintén kedvez a magára sokat adó férfiaknak. A hosszúkás kivágás abban is segít, hogy a testesebb anyagú pulcsi ne adjon ránk plusz kilókat, optikailag nyújtja a testalkatot.

a-kotott-pulcsi-nem-csak-idetlen-lehet

Óvatosan kell bánni a mintákkal. A norvégminta például nagyon népszerű téli motívum, de semmiképp nem előnyös, ha az egész pulcsit beborítja. Ellenben ha a felső részen, a vállaknál található csak minta, az mindenkinek előnyösen áll, mert vállak és a karok szélesebbnek tűnnek benne, míg a derék- és csípőrészre nem „helyez" felesleget.

a-kotott-pulcsi-nem-csak-idetlen-lehet

A kötött felsőrészek mind hétköznapi, mind alkalmi viseletnek alkalmasak, így egy nem túl hideg őszi napon farmerhez is felveheted a pólód fölé, de ha esti, kiöltözős programod van, a zakó alatt is jól mutat. Ilyen esetekre még ideálisabb, ha kardigánt választasz, tehát amit nyitottan és zártan is tudsz viselni, és levetni is könnyebb a fűtött teremben. Elegáns eseményekre gombosat válassz a cipzáras helyett.

a-kotott-pulcsi-nem-csak-idetlen-lehet

a-kotott-pulcsi-nem-csak-idetlen-lehet

Daniel Craig, aki valódi divat ikonná nőtte ki magát Bond szerepéből, a gombos kardigánt farmerrel és pólóval társította, és láthatóan jól működik a szett. A laza ruhadarabok, és a pulóver sálgallérja fiatalos megjelenést ad a színésznek, korához mégis méltó az összhatás. 

 

Megtekintések száma: 7562


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet