A stílusos hatos!

2013 Március 13

Lehet, hogy követed a divatot, de a titok mindig a részletekben rejlik. Hiába hordod a legújabb trendeket, ha elsiklasz az alapvető dolgok, öltözködési szabályok felett. Ezekből annyi van, hogy egy cikkbe nem férnének bele, de a stílus hat titkát most megismerheted.

1. Hiába sorakoznak a szekrényedben a jobbnál-jobb, márkás ingek, még a legjobb anyagú ing is slamposnak és olcsónak tűnik rajtad, ha az gyűrött. Sose vegyél fel egy inget, ha gyűrődést, ráncot látsz rajta. Ha sietsz, és az utolsó pillanatban veszed csak észre a ráncokat, akkor gyorsan szaladj át vasalóval a kényes helyeken, és egy dzsekit, zakót mindenképp vegyél rá, ha tudod, hogy nem kell majd levenned. Ha az ing túlságosan gyűrött, vagy nincs időd még a gyors vasalásra sem, akkor inkább válasz másikat.

a-stilusos-hatos

2. Lépést tartani a trendekkel az egy dolog, de mindegyiket egyszerre hordani gondolkodás nélkül, az csak katasztrófához vezet. A kiegészítőkre is vonatkozik a kevesebb néha több szabálya. A külsőd legyen mindig egyszerű, és csak néhány színes, egyedi darabbal dobd fel az öltözetedet. Ne a kiegészítők, és a trendi ruhák viseljenek téged, hanem te őket.

3. Ha épp rossz napja van a hajadnak és úgy dönt, hogy a tiédet is megkeseríti, ne próbáld megzabolázni túl sok zselével, vagy más hajformázóval. Az eredmény olyan olyan rossz lesz, hogy visszakívánod majd az elfeküdt hajadat. Egy gyors mosás többet segít, vagy szerezz be egy semleges stílusú, arcodhoz illő kalapot. Ehhez segítséget kapsz ez egyik előző cikkemből, aminek címe: Válassz kalapot az arcformád szerint (http://mensworld.hu/index.php/stylist/item/1968-valassz-kalapot-az-arcformad-szerint).

4. A rózsaszín nemcsak a lányok színe. Ami azt illeti, a levendula, a korall, vagy a barack színek sem. Csakis az illetőn múlik, hogy igazi „macsóként" tudd őket hordani. A szabás, a méret, és a mellé párosított ruhadarabok számítanak igazán. És persze a legtöbbet az, hogy ki hogyan tudja viselni.

a-stilusos-hatos

5. Hivatalos eseményekre nem kizárólag a fényes bőrcipőd megfelelő. Több lehetőség közül választhatsz, mint hinnéd: a hajóscipő lehet a legjobb alternatíva, főleg nyáron, de sok más anyagból is készülnek szép, elegáns férficipők a bőrön kívül.

6. A fémkiegészítőid színben mindig egyezzenek. Ha az órád ezüstfényű, akkor az öved csatja is legyen az. Ha aranyláncod van, akkor aranyfényű legyen a gyűrűd, a karkötőd, és az ezüst órát most hagyd otthon, és fordítva. Ha a cipődön, vagy máshol található fémes felület, akkor arra is figyelj oda. A mandzsettagombokról se feledkezz meg!

 

Megtekintések száma: 7571


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet