A tökéletes bajusz nyomában

2018 Június 18

Minden valamirevaló arcszőrzettel rendelkező férfitársunk fejében megfordult már életében legalább egyszer a bajusznövesztés gondolata. Miért is ne? Nézzük a lehetőségeket!

A klasszikus: Tom Selleck

Ehhez a bajuszhoz nagyobb felsőajakkal kell rendelkezned, hogy kényelmesen elférjen a dús arcszőr. A megfelelő hossz és tömeg megnövesztésére körülbelül egy hónap elegendő, a végeredmény pedig főként az erős állkapcsú férfiak arcát öltözteti a legjobban. Érdemes beszerezni egy bajuszfésűt és egy minőségibb ollót a rendszeres trimmeléshez, hiszen ez a fajta bajusz úgy mutat igazán jól és igényesen, ha egy leheletvékony sáv látható a felsőajak vonala és a bajusz alja között. Fontos a szakállolaj használata, amivel egyenesre és ápoltra fésülheted.

Az arany középút: Henry Cavill

Ez a stílus a legmodernebbek közé tartozik, és szerencsére a szögletes és az ovális archoz egyaránt jól passzol. Óriási előnye, hogy a borostának köszönhetően nem kelti a kiabáló bajusz érzetét - mert lássuk be, néha túlságosan csupasz egy-egy bajusz környezete... A kívánt eredmény titka a bajusz kivételével minden arcszőrzet rendszeres, maximum 2 vagy 3 milliméteres hosszon történő tartása. A bajusznak ebben az esetben nem kell tökéletesnek lennie, azonban azt a néhány kósza bajuszszálat, ami az ajakra ül, érdemes rendszeresen levágni.

A rozmár: Sam Elliot

Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy kipróbáld ezt a bajuszt, szükséged lesz egy erős két hónaphoz, amíg teljesen el nem fedi a szőr a felső ajkad. Ne törődj a tökéletességgel, sőt! Ez a stílus pont arról szól, hogyan kell keményen és határozottan kinézni. Ha mégis rakoncátlanná válna egy idő után, nem lesz nehéz egy kisollóval rendbeszedni - egy a fontos: mindkét oldalon maradjon hosszú. A legfontosabb: rendszeres mosást igényel!

A sikló: Jamie Foxx

Az alig látható bajusz leginkább az ovális fejformához illik, illetve főként azok számára, akiknek nem túlzottan dús az arcszőrzetük. Szükséged lesz egy olyan szakállvágóra, ami apró fejjel is rendelkezik, esetleg egy precíz kézi borotvára, így a bajusz felső részét könnyedén alakíthatod az alsó rész megcsonkítása nélkül. A stílus lényege a szimmetria és a szabályos alakítás, na és persze hogy alul és felül is tilos kilógnia akár csak egyetlen szálnak.

Fotók: nme.com, socialmktgtech.com, cineplex.com, thefamouspeople.com

via GQ

stílus bajusz arcszőrzet

 

Megtekintések száma: 971165


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet