A vörös haj nem katasztrófa

2018 Április 17

A vörös hajú férfiak többsége utálja a hajszínét. Nem is csoda, hiszen már gyerekkorban elindul a kiközösítés és a gúnyolódás a szeplős bőr miatt. A srácok gátlásosak lesznek, nem tudnak beilleszkedni, és kamaszkorukra már igazi átoknak vélik a rőt tincseket. Mintha bevágódni a csajoknál nem lenne e nélkül is marha nehéz!

Tanuld meg viselni
Ahelyett, hogy leborotválnád, befestenéd a hajadat, vagy szidnád a genetikádat, felnőttként fordítsd az előnyödre azt, ami miatt az iskolában olyan nehéz volt! Már nem kell görcsösen igyekezned, hogy beilleszkedj. Nem kell beolvadnod a többiek közé, csak azért, hogy ne piszkáljanak. A legritkább színtípusba tartozol, egyediségedet inkább használd ki, minthogy elrejtsd.

a-voros-haj-nem-katasztrofa

Ne bújj a fekete mögé!
Az, aki elégedetlen a külsejével, vagy kevés önbizalommal rendelkezik, általában fekete ruhákat hord. Ápol és eltakar, mondják sokan, viszont tévesen! A fekete ugyanis feltűnőbb, mint sokan hinnék, és a vörös hajszín még élénkebben vibrál mellette.

Ha szeretnéd tompítani a vörös fényt a hajadban, akkor olyan színeket kell hordanod az arcodhoz közel, amik harmonizálnak a típusoddal. Ne hordj például lilát, vöröset, rózsaszínt. Ezeket a színeket sokan egyébként is túl nőiesnek gondolják, ezért valószínűleg nem lesz nehéz lemondani róluk.

Fekete helyett hordj mélykék (tengerészkék), vagy barna kabátot és öltönyt. A világoskék, vagy szürke inget felejtsd el. Keress inkább krémesebb, sárgásabb árnyalatú fehéret, vagy bézst, esetleg barackszínűt. A narancs, az élénk fűzöld, a lazac, a téglapiros, a türkiz színek jól fognak állni bármilyen ruhadarabról is legyen szó. Elegáns estékre legyen egy bordó inged, ami inkább narancsba, mint lilába hajlik.
Ha a sötétebb színeket szereted a tavaszias, élénk árnyalatokkal szemben, akkor csak az őszi faleveleket kell felidézned magadban. Mustársárga, katonazöld, mélynarancs, barna...

a-voros-haj-nem-katasztrofa

Ezek mellett a színek mellett a hajad barnás, vagy szőkés fényt kap(függ a hajad világosságától is), és a vörösség nem lesz olyan szembeötlő. Jól fogsz kinézni, előnyös fényt kap az arcod, ami kiemeli a szemeidet is és halványabbnak tűnnek a szeplők. Ha nyakkendőt, sapkát és sálat választasz, akkor is jusson eszedbe kétszer szétnézni a kínálatban.

Ha megtanulod előnyösen hangsúlyozni az adottságaidat, sokkal határozottabb, magabiztosabb leszel. A környezeted nem egy gátlásos, szeplős embert lát majd, hanem egy magabiztos, jól öltözött férfit, aki tudja, mit akar! Ez segíteni fog a karrieredben is, és a magánéletedben is.

 

Megtekintések száma: 380859


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet