Anyu légysziiii!

2018 Május 28

Az ingek és blúzok vasalása nem egy egyszerű dolog, és senki sem szereti csinálni. Még mi, nők sem, de szeretetből és gondoskodásból mégis szívesen megtesszük. Viszont vannak vészhelyzetek, amikor nem vagyunk ott, hogy segítsünk, ezért jöjjön néhány támpont az ilyen szükségesetekre!

1. lépés: Az inged vasalását kezd az ujjakkal. Terítsd ki az egyiket a vasalódeszkára, úgy, hogy az ingujj két fele egymáson feküdjön. Ha szépen elsimítod egymáson a két réteg anyagot, akkor elég lesz csak az egyik felén vasalnod, és az egész procedúra fele annyi időbe telik majd. A mandzsettánál lévő gombokat gombold ki, és simítsd le a mandzsettát is. ha ez megvan, akkor jöhet a másik ujj.

Tipp: A vasalást a mandzsettánál kezd, és innen haladj felfelé, a vállrészhez. Amíg egyik kezeddel vasalsz, a másik kezeddel haladj a vasaló előtt (biztonságos távolságban!). Ez segíteni fog abban, hogy időben észrevedd és ki tudd egyenesíteni az esetleges gyűrődéseket, mielőtt levasalnád őket.

anyu-légysziiii

2. lépés: A vasalódeszka kúpos felére húzd rá az ing ujját úgy, hogy az ing háta rajta feküdjön a deszkán. Mintha a vállfára akasztanád fel az inget. A gallér alatti rész így kisimul, és szépen ki tudod vasalni. Ismételd meg a másik ujjával.

Tipp: Vasaláskor mindig hosszú, lassú mozdulatokkal haladj. A rövid, éles mozdulatok gyűrődéseket okozhatnak, amiket nehéz kivasalni.

3. lépés: Most jön a gallér. Hajtsd fel a gallért és simítsd le. Egyszerűen csak szaladj át rajta a vasalóval, annak élére (oldalára) kifejtve egy kis nyomást. 

Tipp: Ne tartsd ott túl sokáig egy helyen a vasalót, különben égés nyom marad az anyagon!

4. lépés: Az inget terítsd a hátára, igazítsd meg az ujjait, hogy ne legyenek útban , és ne gyűrődjenek össze újból. Az ing elejét igazítsd meg, simítsd le a hátrészhez, ha segít, akkor be is gombolhatod az inget. Ha megbizonyosodtál róla, hogy egy ránc sincs sehol, elkezdheted vasalni az ing elejét. A gombokon ne menj át, kerüld meg őket. Gyengén húzd a gallérnál fogva az inget felfelé, amíg a vasalóval lefelé haladsz. Ha végeztél az ing elejével, nyisd szét óvatosan, és ellenőrizd a hátát. Ha kell, vasald végig belülről.

anyu-légysziiii

Tipp: Ha elkészültél a vasalással, hagyd kihűlni az inget. Akaszd fel, és gombold be, hogy megtartsa a formáját. Ellenőrizd, hogy van-e elég hely az ingednek ott, ahová felakasztottad, mert ha bepréseled a szekrénybe, újból összegyűrődik és hiába volt az egész.

forrás: fashionbeans.com

 

Megtekintések száma: 367379


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet