Cipődivat: Velúrbőr a melegebb hónapokra

2013 Május 01

A férfi általában nem csinál nagy ügyet a cipőkből, és nem halmoz fel belőlük több tucatból álló gyűjteményt sem. Ha te is azok közé tartozol, aki csak a szandálját és a flip-flopját cserélgeti a nyári szezonban, akkor olvass tovább és ismerkedj meg a velúrbőrrel, amely a 2013-as tavasz/nyár egyik felkapott anyaga.

Vékony, így a lábad nem izzad meg benne. Több színben is megtalálható, így nagyon sok mindenhez fel lehet venni, variálhatósága pedig magából a bőrből is adódik, hiszen egy velúrbőr félcipőt nem csak öltönyhöz, vagy alkalmi nadrághoz tudsz felvenni. A farmernadrágnak eleganciát, stílust ad, a vászonnadrággal pedig egyszerűen egymáshoz valóak. A háromnegyedes és a rövidnadrágokhoz is passzol, de sose felejtsük el, hogy a zoknit még véletlenül se húzzuk fel térdig!

cipodivat-velurbor-a-melegebb-honapokra

Flip-flopot is láttunk már egy elegáns öltönyhöz párosítva, de akinek ez egy kicsit meredek kombináció, annak a velúrbőr félcipő lesz a megfelelő választás. A hagyományos, kifényesített félcipőnél sokkal könnyedebb, nyáriasabb, jobban átengedi a levegőt, így például egy nyári esküvőre, vagy bármilyen eseményre, ahová szépen kell felöltözni, tökéletes.A laza stílust ugyanígy elbírja, akár egy farmerdzsekivel, baseball sapkával is fel lehet venni. A vastagabb talpú verzió túrázni, hosszabb sétához is jó, de szerintem nehéz lenne találni olyan környezetet és alkalmat, amihez nem hordható.

cipodivat-velurbor-a-melegebb-honapokra

Hugh Jackman is egy ilyen cipőt viselt a sötétkék öltönyéhez, amikor megkapta csillagát Los Angelesben a Hírességek Sétányán. Ő egy barna színűt választott, de úgy tűnik, hogy egyébként a kék színű a sztárok kedvence. Zac Efron és Harry herceg is jelentek már meg ilyenben a nyilvánosság előtt, és ki tudja, lehet, hogy a királynő kisebbik unokája épp Elvis egyik híres slágerét énekelte közben: „Don't you step on my blue suede shoes" (Ne lépj a kék velúrbőr cipőmre).

cipodivat-velurbor-a-melegebb-honapokra

Mindenképpen érdemes befektetni legalább egy darabba (de a legszerencsésebb, ha beszerzel egy barnát és mellé egy feketét vagy sötétkéket, mert ezeket aztán az összes többi színhez párosíthatod), és igaz, hogy ezt a bőrfajtát fényesítgetni nem kell, viszont ajánlott beszerezni hozzá egy jó bőrvédőt. Megfelelő ápolás mellett ez a cipő évekig aktív szereplője lehet az öltözködésednek.

 

Megtekintések száma: 7431


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet