Fogápolás a magabiztos megjelenésért

2012 Decemberr 29

A fogápolás rendkívül fontos része az egészségére, és megjelenésére valamit is adó férfi számára. Egy üzleti megbeszélés vagy egy randin való kommunikáció alkalmából, rögtön leszűrhető a fogaink állapota, amely a megítélésünkben is nagy részt vállal.  Hogy miként tartsuk tisztán fogainkat, arról a cikkben választ kaphatunk.

A napi kétszeri – reggel és este – fogmosás elengedhetetlen kelléke a fogkefe. A boltokban már annyira nagy a választék, hogy tényleg csak a pénztárcánk szabhat határt. Arra viszont figyeljünk oda a választásnál, hogy a kefe feje inkább kisebb legyen, és ne legyenek túl kemények a sörték. A kisfejű kefe azért jobb, mert könnyebben elérjük a hátsó fogakat vele. A túl kemény sörték pedig koptathatják a fogakat, valamint az ínyt is felsérthetik. A rendes fogmosás legalább két percig tart. Ne csak úgy vaktában sikáljuk át fogsorunkat, hanem ügyeljünk arra, hogy a külső és belső oldalt is érje a kefe. Ha pedig félig kibújt bölcsességfoggal küzdünk, próbáljunk jól hátra nyúlni a kefével, és azt is átmosni.

{loadposition szoveg}

Manapság nagy dilemmát jelenthet, hogy elektromos fogkefét vegyünk, vagy inkább maradjunk a „hagyományos" fogkefénél. Nos, mindkettő jó. A hagyományos fogkefe is remekül tisztítja a fogakat, ha a helyes körkörös technikát alkalmazzuk. Az elektromos fogkefe ezt elvégzi helyettünk, sőt már vannak olyan fogkefék is, melyek jelzik, hogy mikor kell áttérni a fogsor másik oldalára. Nekem személy szerint ilyen van, és nagyon bevált. Persze kicsit drágább, de talán a fogaink egészsége ennyit megér.

Ha már helyes ápoljuk a fogsorunkat, és odafigyelünk a részletekre, a fogorvosról se feledkezzünk meg. Félévente, évente kell, vagy kéne a fogak doktorát meglátogatni. És nem csak a tömések, lyukas fogak miatt, hanem a fogkő is adhat okot a látogatásra. Hiába szép, és ápolt egy száj, ha közben a mosolyt elrondítják a sárga „lepedékszerű" fogkövek. De ha rendszeresen leszedetjük azokat, és figyelünk fogmosáskor a helyes technikára nem lehet gond, amikor rámosolygunk egy szimpatikus lányra.

 

Megtekintések száma: 5297


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet