Gatsby stílustitkai: 9 tipp a modern eleganciához

2013 Június 04

Nincs szükség drága öltönyök tucatjaira, egyedi autóra, vagy hatalmas házra. Elég beszerezni egy-egy kiegészítőt, és máris a nagy Gatsby bőrében érezheted magad!

1. Pasztell színű öltöny
Az öltöny természetesen adott, hiszen ennek a stílusnak elengedhetetlen része. Hogy miért pont pasztell? A filmben a barna több árnyalatát is láttuk a férfi szereplőkön, viszont júniusra inkább világosabb, nyárias színek illenek. Gatsbynek is jól állt a halvány rózsaszín, de aki ennél klasszikusabbat szeretne, az válasszon világos szürkéskéket. A sötét színek egyébként is öregítenek, beleolvadnak a tömegbe. Gatsby stílusa ennél feltűnőbb.

2. Díszzsebkendő
Nem csak nagyestélyekre, bálokra való. Ha farmernadrághoz veszel fel egy fehér zakót sötétebb inggel, akkor is díszítheted a felsőrészed zsebét egy színben az ingedhez illő kendővel(nem kell, hogy ugyanaz a szín legyen). Így fiatalos, mégis elegáns, kifinomult megjelenésed lesz. Agyonhajtogatni felesleges, csak lazán tűrd be a zsebedbe, ha úgy tetszik.

gatsby-stilustitkai-9-tipp-a-modern-eleganciahoz

3. Mellény
A 3 részes öltönyökről szintén a régimódi, arisztokrata urak jutnak eszünkbe. Viszont lehet egy mellény modern is, ez attól függ leginkább, hogy milyen az anyaga, szabása. Nem kell félni a testhezálló vonalaktól, mert ennek a ruhadarabnak ez a lényege. Ne legyen feltétlenül fekete, inkább szürke, vagy barnás árnyalatú. Lehet az anyaga csíkozott, vagy halványan kockázott, ami az egyszínű ingeket jól feldobja. Az ingen hagyj szabadon 1-2 gombot, az ujjait pedig tűrd fel és kész is. Farmerhez is jó, de egy világos vászonnadrággal úgy leszel elegáns, hogy mégsem esel túlzásba. Így napközben, hétköznapokon is öltözhetsz.

{loadposition szoveg}

4. Gyűrű, mandzsettagomb
A pecsétgyűrű talán az egyik legszélsőségesebb kiegészítője Gatsbynek. Öregít, ezért nem is áll feltétlenül jól mindenkinek. Ha úgy érzed, hozzád illik és belefér a stílusodba, akkor válassz a modernebb formák közül. Mondjuk egy ezüst-fekete színkombinációt.
A mandzsettagombot mindenkinek tudom ajánlani. Apró kiegészítő, de férfias, elegáns lesz tőle az öltözék. Nem csak hivatalos, vagy elegáns eseményekre való. Ha találsz egyet, ami tükrözi az egyéniségedet, hordhatod bármikor.

gatsby-stilustitkai-9-tipp-a-modern-eleganciahoz

5. Bőrszíjas karóra
A bőrkiegészítők mindegyike eleganciát sugároz, egyfajta státuszt kölcsönöznek. Mindenki komolya veszi azt, aki egy bőrcipőt, bőrövet hord. Ha ezt egyesítjük a karóra erejével, igazán komoly, férfias hatást kapunk. A fiataloknak pont ezért nem áll jól, a korai húszas éveikben járó srácok ennél lazábbak. A bőrkiegészítőkhöz kell némi kor, érettség, hogy az hiteles legyen.

6. Zsebóra

Ha már státuszról volt szó, akkor csak a zsebóra az, ami tekintélyparancsolóbb. Nem kell azt hinni, hogy idejétmúlta. Ha igazán klasszikus stílusra vágysz, akkor a lazán feltűrt ing+ mellény kombóhoz tegyél hozzá még egy órát is. A vékony, ezüstös lánc mintha csak a nyakláncot, karkötőt helyettesítené...

7. Színes húzentrógli
A húzentrógli, azaz a nadrágtartó szintén nem a legnépszerűbb kiegészítők egyike. A színes, modern változatok ennek ellenére jól fel tudják dobni az egyszerű nadrág+ ingpárosát, és egyáltalán nem kötelező azt nyakig gombolt inggel, szigorúan hordani. Melegebb napokon a mellényt lehet felváltani vele, és így nagy hőségben is megmarad a Gatsby-hatás. A nadrágtartó szót viszont nem szabad szó szerint értelmezni, a szerepe csupán a kiegészítés, nem pedig az, hogy ténylegesen a derékon tartsa a nadrágot. Az mindig legyen akkora, hogy magától is ott maradjon, ahol kell!

gatsby-stilustitkai-9-tipp-a-modern-eleganciahoz

8. Cipő
Az Oxford féle két színű félcipő nagyon jellegzetes, ezért nem is magyarázok bele semmit. Sok féle színkombináció van, mindenki válassza ki a neki tetszőt. Megköveteli az inget, de a nadrágok közül mindenhez megy. Rövid, vagy háromnegyedes nadrághoz azért ne vegye fel senki...

gatsby-stilustitkai-9-tipp-a-modern-eleganciahoz

9. Hajvágás
Ahogy arról már korábban írtam, az oldalra fésült frizura most ismét menő a pasiknál, így egy valami már eleve adott a Gatsby-külsőhöz. Hogy kinek melyik változat illik, ahhoz segítséget kaptok a cikkben: Kinek milyet?- Férfi hajtrend 2013

gatsby-stilustitkai-9-tipp-a-modern-eleganciahoz

 

Megtekintések száma: 6066


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet