Hogyan legyünk stílusosak?

2012 Decemberr 06

A stílusérzék általában velünk született adottság. Ám ha kellőképpen odafigyelünk magunkra, megtanulhatjuk, hogyan lehetünk egyszerre trendi, és ízléses férfiak!

Ahhoz, hogy jól nézzünk ki, elengedhetetlen az ápoltság. A kellemes megjelenés alapszabálya: ápolt haj és köröm, borotvált arc. Van, akinek jól áll a borosta, de a legtöbb esetben inkább figyeljen oda, és ne hanyagolja el arcszőrzetét.

Sokan úgy gondolják, ha az éppen aktuális trendnek megfelelően öltözködnek, akkor már is divatdiktátorrá válnak. Ám ennél több kell a stílushoz! A ruházat megválasztásánál ügyeljen rá, hogy csak azokat a darabokat vegye meg, melyek az egyéniségéhez is illenek. A ruha mindig passzoljon viselőjére, ne legyen sem bő, sem túl szűk. Ne hordjon egyszerre háromnál több színt, ezek pedig harmonizáljanak egymással. Az egyszerű elegancia többet ér, mint ha másnak akar látszani, mint aki valójában és ez nem sikerül. Kerülje például a nagyméretű logókat a ruhán, mert tolakodó és olcsó hatást kelt, rontja az összképet.

A férfi elegancia alapdarabja az öltöny. Ha van rá mód, érdemes jó minőségű, és személyre szabott öltönyt vásárolni, hiszen ez nem az a ruhadarab, amit évente cserélni kell. A jó szabású és minőségi anyagból készült egészen másképp áll, mint az olcsó. Legpraktikusabb, ha van egy fekete, egy szürke és egy hajszálcsíkos öltönye. A vonalvezetése kövesse a test vonalát, legyen egyenes szabású, a nadrág alja érje el a cipőt! Soha ne válasszon világos színű cipőt, aranyszabály, hogy a színeknek lefelé sötétedniük kell!

Ha egy eseményre nem tudja a dress code-ot, inkább legyen felül -, mint alulöltözött! A világos trikó - lassan feledésbe merülő - szerepe, hogy megtartsa az ing makulátlanságát, felszívja az izzadtságot és takarja a mellszőrzetet, ezért használja ennek megfelelően!

Amikor vásárol, ne az eladóra bízza a tanácsadást, inkább vigyen magával valakit, aki kellően őszinte, és akiben megbízik. Az eladónak az a fontos, hogy eladjon valamit, nem az, hogy a vevőnek jól álljon a vásárolt áru. Találja meg saját stílusát, ne féljen új dolgokat kipróbálni, kérje ki olyan emberek véleményét, akik jól ismerik Önt!

Fodor Zsolt

 

Megtekintések száma: 7447


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet