Így hordd a csíkosat!

2013 Április 04

A minták közül a legsokoldalúbb, de a legtrükkösebb is, ebben az évben pedig nagy divat lesz. Hogy el tudj igazodni a rengeteg variáció között, amit a csíkok és a színek kínálnak, nézd meg, neked melyik állna jól!

Az eddig jól bevált vékony csíkozás mellé a 2013 tavaszi/nyári kínálatba az egészen vastag csíkozás is a palettára kerül, ráadásul hosszában. Ez a nadrágoknál lehet szerencsés, mert vizuálisan nyújtja a lábakat, így viselője sokkal magasabbnak tűnik. Aki viszont már így is az eget verdesi, az ilyet ne vegyen fel. A fekete-fehér színkombináció örök klasszikus, ezzel sosem lőhetünk mellé. A felsőrészeken viszont egy ilyen erős kontraszt nem mutat jól, mert nagyobbnak mutat, míg a fej kicsi marad, szóval az összhatás nem a legjobb. A pólók és ingek tehát inkább visszafogottabb árnyalatúak legyenek, egymáshoz hasonló mélységű színek váltsák egymást!

igy-hordd-a-csikosat

Akár kombinálhatjuk is a minta irányát, de a színeket is (persze ésszel). Ha a nadrág hosszában, akkor a zakó vagy a póló lehet vízszintesen mintázott. Ha több színt szeretnénk, arra kell figyelni, hogy háromnál több ne legyen rajtunk, soha.

{loadposition szoveg}

A négy már túlságosan tarka, zavaros hatást kelt. Akinek bohókásabb a stílusa, az persze annyi színt vesz fel, amennyit csak kíván, de akkor tudatosítani kell, hogy ilyen viseletben nem veszik túl komolyan az embereket. Ez nem túl jó pl. üzletkötésnél, állásinterjún, vagy a főnöknél, stb...

igy-hordd-a-csikosat

Annak, aki inkább természetesebb, és visszafogottabban öltözködik, a fenti stílus nem áll jól. Ebben az esetben a klasszikusabb minták jöhetnek csak szóba, a közepestől egészen a legvékonyabb vonalakig. A Dolce&Gabbana kampányfotóján látszik igazán, hogy a variációknak csak a képzeletünk szab határt. Lehetnek a csíkok sűrűn is, ritkán is, vagy keverve.

igy-hordd-a-csikosat

Ha a szimpla csíkozás túl unalmasnak, egyhangúnak tűnik, akkor a kombinált verziót válasszuk. Öltönyön is nagyon jól mutat, a többiek meg nyugodtan hordják csak tovább a megszokott, hajszálcsíkos darabokat.

igy-hordd-a-csikosat

Amit figyelembe kell venni, az az, hogy melyik milyen hatást kelt, vagy mit szeretnénk láttatni. Aki vékonyabb, nyúlánk testalkattal született, az valószínűleg örömmel veszi majd tudomásul, hogy divat a csíkos, hiszen optikailag szélesíteni lehet a felsőtesten, ha széltében mintázott felsőt hordunk.
Aki szélesebb, annak sem kell lemondania vízszintes vonalakról, csak vegyen a pólóra egy kigombolt, egyszínű inget, vagy zakót.

 

Megtekintések száma: 6378


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet