Ilyen egy igazi legénylakás

2016 Január 25

A férfiak inkább a letisztult stílust kedvelik, semmi csetresz vagy porfogó, amivel bajlódni kell. Mindennek legyen meg a helye és a legegyszerűbben rendben tartható, praktikus otthon a férfi igazi szíve vágya.  Ha nincs pénzed designerre sem kell elkeseredned, néhány egyszerű szempont figyelembe vételével létrehozhatod a saját macsó kuckód.

1: Színek

Pont úgy, mint a ruházkodás esetében a lakberendezésnél is a férfiak jobban kedvelik a sötétebb színeket. A bútorok és a burkolatok kiválasztásánál is a sötétebb árnyalatokat válaszasszuk, ezzel egy macsósabb hangulatot érhetünk el. Természetesen fontos figyelembe venni a lakás adottságait, hogy a sok sötét szín ne nyomja össze a teret.

ilyen-egy-igazi-legenylakas

2. Rend és praktikum

Nemtől függetlenül mindenki szereti a rendet, hiszen az harmóniát sugároz így jobb lesz az ember közérzete a lakásban. A hölgyek hajlamosak kis dísztárgyakat, párnákat felhalmozni sokszor egészen giccs eléréséig, ez az urak számára sokszor kellemetlen mivel feleslegesen plusz munkát okoznak. Ha szeretnénk létrehozni a saját minimalista otthonunkat bátran utasítsuk vissza a hölgyek segítségét, mert ebben az esetben másra van szükségünk. Mindemellett szerezzünk be minél több praktikus tárolót melyek jól elrejthetőek.

3: Tervezzünk

Már a bútorozás megkezdése előtt szálljunk kicsit magunkba és szedjük, össze miket szeretünk, miket látnánk szívesen viszont az otthonunkban. Döntsük el milyen stílusú lakásban éreznénk jól magunkat és ezt az elhatározást követve vásároljuk meg a bútorokat, dísztárgyakat.

4: Fények

Ha van lehetőségünk beleszólni a kialakításba mindenképp tegyük meg. Gondoljuk végig, hogy hol helyezkedjenek el a lámpatestek, hogy mindig legyen világítás ott ahol szükségünk van rá. Mindemellett a fénynek erős hangulatbefolyásoló hatása van. Nappal a világos, napos terek több energiát adnak, hiszen a félhomályban nyomottnak érezhetjük magunkat. Este viszont nagyon is hangulatos lehet az a félhomály, főleg ha hölgyvendéget fogadunk.

5: Technika és egyéb vágyálmok

A legénylakás legnagyobb előnye, hogy csak a mi igényeinket hivatott kiszolgálni. Ha szeretjük a zenét építsünk profi hang cuccot, ha a bort, akkor mindenképp helye van egy borhűtőnek, de akár egy csocsó asztal is helyet kaphat, ha éppen az a szívünk vágya. Olyan dolgokkal vegyük magunkat körbe, amik örömet okoznak, ettől lesz igazi otthon az otthon. 

ilyen-egy-igazi-legenylakas

 

Megtekintések száma: 20520


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet