Kinek milyet?- Férfi hajtrend 2013

2013 Április 07

Akár azt is mondhatjuk, hogy az idei a hajnövesztés éve. Nem számít, hogy a homlokba lóg, hátrafésülöd, vagy oldalra, a lényeg, hogy ne vágasd a hajad túl rövidre.
Sorra vesszük a lehetőségeket, és abban is segítséget kapsz, hogy a te arcformádhoz melyik az ideális.

Az, hogy a hosszú, félhosszú hajvágás a sláger, természetesen még nem jelenti azt, hogy derékig érő hajjal, vagy ősember frizurával rúghatsz csak labdába. A trendek szerint a tarkón és az oldalakon a haj rövid marad, viszont a fejtetőn sokkal hosszabb. Nem éles, katonás vonalakat kell elképzelni, a hajhossz fokozatosan változik. A fej tetején és a homloknál így sokat játszhatunk, variálhatunk a tincsekkel, és akár naponta változtathatsz a megjelenéseden.
Ha egyenes a hajad, és nem kedveled túlzottan a hosszú fazonokat, akkor csak a homloknál növeszd egy két centivel hosszabbra a szokásosnál, és fésüld oldalra, ahogy Ryan Gosling és George Clooney. Először felfelé irányítsd a tincseket, a hajvégnél pedig vedd az irányt oldalra.

kinek-milyet-ferfi-hajtrend-2013

Ha sokkal egyedibb szeretnél lenni, akkor a egy kevés hajformázó waxszal oldalirányban egyenesítsd ki a hosszabb tincseket. Bulizni például így is hordhatod, hétköznapokon pedig egy teljesen hagyományos oldalra fésült frizurád is lehet. Váltogasd kedved, hangulatod szerint.

kinek-milyet-ferfi-hajtrend-2013

Irányváltás
A göndör vagy hullámos hajú férfiak gyakran nem tudnak mit kezdeni a loknijaikkal, és letudják a dolgot egy nullás vágással. Ez a fazon viszont nekik is kiváló, a különbség csak annyi, hogy nem oldalra, hanem felfelé, illetve hátrafelé kell fésülni a tincseket. Kicsit hosszabb hajat igényel, de jól működik. A túl sok zselé helyett szintén a waxot esetleg a hajhabot ajánlom, ezek sokkal természetesebb, egészségesebb látványt nyújtanak. Ne aggódj, ha nem bírod megzabolázni a tincseket, hagyd őket lazán, kócosan, ahogy Robert Pattinson.

kinek-milyet-ferfi-hajtrend-2013

Ha egyenes a hajad, akkor is fésülheted felfelé, de akkor a haj hossza legyen rövidebb, hogy kezelhető, formázható maradjon (ahogy nő a haj, annál nehezebb lesz beállítani, és fokozatosan oldalra kell majd fésülni a következő vágásig). Ha hátra szeretnéd fésülni, akkor pedig arra vigyázz, hogy ne lapítsd le túl szorosan, maradjon a hajad dús és levegős.

kinek-milyet-ferfi-hajtrend-2013

Homlokba vele
Ha a természetesség híve vagy, vagy egyszerűen csak ez illik inkább a stílusodhoz, akkor növeszd meg a hajad félhosszúra, a homlokodnál pedig fésüld oldalra. A tarkónál választhatsz, hogy visszavágatod, vagy ott is megnöveszted egy picit. Az előbbi egy fiatalosabb, a második egy sokkal érettebb, férfiasabb stílus.

kinek-milyet-ferfi-hajtrend-2013
A göndör és az egyenes haj is jól szerepel ebben a verzióban, de ne felejtsd el, hogy minél hosszabb a hajad, annál több ápolást igényel. Ha száraz, töredezik, akkor inkább vágasd rövidebbre, és a hajformázók használatát se vidd túlzásba.

 

Megtekintések száma: 7773


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet