Mintás öltöny- Hordanád?

2013 Január 20

Főleg a csíkos, pepita, kockás mintákról van szó, nem kell semmilyen extravagáns, virágos, vagy absztrakt dologra gondolni. Ezek a darabok hordhatóak, mégis szokatlan, h valaki ilyesmiben jelenik meg. Ritka, és ezért még kevesebben merik hordani, mert félnek a figyelemfelkeltéstől. Pedig ha már unod az egyszínű feketét és szürkét, akkor jó lehetőség egy kis változatosságra.

Hogyan csináld?
Első és legfontosabb dolog, hogy ha kockás, csíkos, vagy bármilyen más mintája van az öltönyöd anyagának, akkor eszedbe se jusson hozzá hasonló mintájú inget vagy nyakkendőt felvenni. Mindkettő színe és anyaga legyen visszafogott, egyszerű. A főszereplő az öltöny lesz, így nincs szükség más feltűnő darabra. A legbiztonságosabb társítás egy ilyen öltönyhöz a fehér ing, fekete nyakkendő.

mintás-öltöny-hordanád?

Ha mintás az öltöny, akkor mindig csak kétrészes legyen. Sose álljon 3 darabból(zakó, mellény, nadrág). Az már inkább jelmezes hatást keltene, pedig nem feltétlenül kell, hogy a hasonló öltözet megmosolyogtató, vagy béna legyen.

Ne legyen a zakón zseb, vagy más „dísz", kiegészítő. Nincs rá szükség, hiszen a mintás anyag önmagában is elég feltűnő.A csíkos öltöny sikere a csíkok vastagságában rejlik. A vonalak mindig legyenek olyan vékonyak, amilyenek csak lehetnek. Ha erre figyelsz, akkor nem hibázhatsz. Hogy a színes csíkozást elkerüld, szintén egy jó ötlet. Az inged viszont lehet színes. Próbálj fel egy sötétebb szürke(nem fekete! Az túl formális)öltönyhöz egy világosabb, de nem túl világos lila inget és egy sötétlila nyakkendőt. A kék színnel szintén kipróbálhatod ugyanezt.

Csíkot a csíkossal? Lehet!
Képzelj el egy vékonycsíkozású öltönyt egy világosabb inggel, és ahhoz egy nyakkendőt, amin vastagabb fehér csíkok vannak, ferde irányban. Működik! A kontraszt legyen nagy(világosabb zakó, sötét színű nyakkendő. Ha a csíkok hasonló vastagságúak, akkor rosszul fogsz kinézni. Legyen a méretük jól láthatóan eltérő.

mintás-öltöny-hordanád?

Pepita/kockás öltöny
A titka annak, hogy jól működjön, az, hogy sötét színűt válassz. Ez lehet kék is, nem feltétlenül kell, hogy megint a fekete vagy a szürke után nyúlj. Az inged, nyakkendőd szintén legyen a lehető legegyszerűbb szabású és formájú. A mintákat is kerüld, hogy ne nézzél ki úgy, mint akinek feltűnésiviszketegsége van.

 

Megtekintések száma: 8769


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet