Mire figyelj oda az ingvásárlásnál?

2018 Április 16

Mintha csak egy golyóálló mellényt venne magára: a férfi magabiztosnak, határozottnak, legyőzhetetlennek érzi magát a tiszta, tökéletesen passzoló ingében. De ahhoz, hogy ez tényleg így legyen, több részletnek is össze kell állnia. Hogy megtaláld az igazit, a következőkre kell figyelned:

1. Néhányan csak az általános M, L, XL méretezés alapján vásárolnak inget, még akkor is, ha a választott méret nem passzol rájuk igazán. Máshogy fog állni rajtad ugyanaz a méret más-más üzletekben. Ezért nem érdemes csakis a gyári méretezésre hagyatkozni. Te inkább kérd meg a barátnődet, vagy a közeli haverodat, hogy segítsen levenni néhány méretet rólad. A nyakszélesség, és a karod hossza a kulcs ahhoz, hogy egy tökéletesen rád illő inget találj. A gallér, ha túl bő a nyakad körül, akkor slamposan fogsz kinézni, még akkor is, ha egy drágább, igényes darabot viselsz. De, ha az ing annyira szoros, hogy az arcod már messziről vöröslik, az sem mondható jónak. A titok: ha begombolod az összes gombot az ingeden, az egyik ujjadnak kényelmesen be kell férnie a nyakad és az ing közé. Ebből meg tudod majd állapítani, hogy megfelelő-e a méret.

mire-figyelj-oda-az-ingvásárlásnál?

2. Ha meggyőződtél róla, hogy a gallér kerülete megfelelő, akkor a vállad a következő. Az ingnek rá kell simulnia a válladra, nem szabad lógnia. Ha ezt kipipáltad, ellenőrizd az ujjak hosszúságát. A kigombolt mandzsettának csak egy kicsivel kell a csukló alá érnie, de semmiképp se legyen olyan hosszú, hogy eltakarja az egész kézfejet, vagy elérje az ujjakat! Ha rajtad a zakó, az ingnek kb. 1, 25 cm-rel kell hosszabbnak lennie a zakó ujjánál. Ha ennél hosszabb, akkor úgy fogsz kinézni, mintha nem a saját ruháidat hordanád. Nem fognak komolyan venni.

mire-figyelj-oda-az-ingvásárlásnál?

3. Több gallértípus is létezik, bár lehet, hogy többeknek ez eddig fel se tűnt. Nem baj, nem kell foglalkozni velük. A legjobb a hagyományos, mert se nem túl széles, se nem túl nagy, pont jó. A legombolt gallért nem kell bemutatni, kicsit iskolai egyenruha-hatása van. A másik kettő pedig a nagyon széles, ún. cápagallér (spread), valamint a vele ellentétes keskeny, hegyes gallér (straight-point). Ha jellemezni kell őket, akkor az első a nagyzoló, a második pedig a minimál stílusú.

mire-figyelj-oda-az-ingvásárlásnál?

4. Nem kell túl sok extra anyagot szabadon hagyni, amikor betűröd az inget a nadrágba. Nagyon puffos leszel tőle, esetleg még kövéríthet is. Felesleges, hiszen nem néz ki jól, szükségtelen, és zakó alatt még kényelmetlen is lehet, a gyűrődött, sok anyag. Annyira legyen feszes, vagy szoros, hogy kényelmes legyen. A karjaidat kényelmesen tudd mozgatni, ezt esetleg ki is próbálhatod még ott, az üzletben. Ha túlságosan betűrted, akkor úgyis kicsúszik majd, ha felemeled a kezed, és így az is kiderül, hogy nem túl rövid-e az adott ing.

 

Megtekintések száma: 73986


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet