Mit tegyek a hajamra, hogy megálljon? Pasi kenceficék

2013 Július 16

Rengeteg kenceficét alkalmazhatunk a hajra, hogy tartást adjunk neki. A legkedveltebben a zselé, a hajhab, hajolaj, a hajvax és a hajlakk

Most pedig szépen sorba vesszük, melyiknek milyen hatása van és, hogy miért nem tesz jót a fejnek vagy a hajnak.

Hajzselé
Most nem fog tetszeni amit mondok. Sajnos a hajzselé felgyorsítja a kopaszodási folyamatot... Nem tesz jót, sem a hajnak, sem a fejnek. Eltömíti a pórusokat és korpásodást okoz. A fej nem szellőzik rendesen.
A zselé extra erős változatát NE használjuk, ha jót akarunk magunknak. Oké, hogy olyan lesz a haj tőle, mintha egy sündisznó lenne a fejünkön, jöhet akár orkán vagy hurrikán is és a hajad még mindig meg sem moccan, olyan kemény mint a beton, de nagyon nem tesz jót a hajnak. A hajszálak akár le is törhetnek.

Ha mindenféleképpen zselét szeretnél használni, válaszd a gyengébbet és ne kend a fejbőrödre, csak a hajadra.

Hajhab
Nos ez már egy kíméletesebb módszer. Bár még mindig nem igazán ajánlanám. Ezekből is több fajta van, próbáljunk minél gyengébbet választani.

{loadposition szoveg}

Hajolaj, Hajszérum
Nagyon jót tesz a hajnak, bár meg kell találni a legmegfelelőbbet. A haj csillogó lesz tőle és a töredezett hajszálakra nagyon jó hatással van. Egy tincses érzetet ad. Inkább kevés hajra ajánlom, mert az erősebb hajnak már nem tud tartást adni.

Hajvax / fodrász ajánlásával/
A tökéletes megoldás. Vaxból átlátszót vegyünk. Ne fehéret, ne folyósat. Nem kell minden nap tenni belőle. Száraz hajra alkalmazzuk. A hajnak egy tincses, vizes kinézetet ad, de nem zsírosat. A vax nem töri le a hajat. Elég a hajvégre tenni, a fejbőrre nem kell tenni.

Hajlakk
Ne alkalmazzunk hajlakkot, csak ha valami alkalom van. Nagyon nehéz kimosni a hajból... Abszolút nem szellőzik tőle a fejbőr.

Bármilyen megoldást is választunk a hajunknak, ne legyen túl erős. Tehát nem az a lényeg, hogy a haj úgy álljon mint egy kard és olyan kemény is legyen, hanem az a lényeg, hogy legyen egy tartása, természetes hatása legyen, de ne legyen megmerevedve az egész fejünk.

 

Megtekintések száma: 4677


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet