Öltözködési tippek magasság szerint

2018 Április 24

Zavar a magasságod? Ha betrtod a következő néhány szabályt,  elterelheted a figyelmet a magasságodról,  vagy, ha arra van szükséged, magasabbnak tűnhetsz.

Kezdjük lentről, a nadrágnál.
Ha alacsony vagy, akkor az egyenes, szűk farmereket válaszd. A csőnadrágok, illetve a szűkülő nadrágszár a lábad vonalát követi, ezáltal magasabbnak tűnsz majd. Egy bőszárú nadrágban a lábak elvesznek, nem látszódnak, tehát „összenyomja" az alakot, a testet. Ezért a hasonló szabású farmerek és azok, amelyeknek az ülepe sokkal lejjebb van a kelleténél, a magas, hosszúlábú egyéneknek állnak jól.
Ha nem akarsz alacsonyabbnak látszani, akkor mindig látszódjon a cipőd. Ha túl hosszú a nadrág, a földig ér, az nem csak csúnya, de előnytelen is.

öltözködési-tippek-magasság-szerint

Pólók, pulóverek
Ha túl magas vagy, akkor lejjebb kel vinni a derékvonaladat. Ezt úgy tudod megtenni, ha hosszabb pólót és felsőket hordasz. Az inget ne tűrd bele a nadrágba, ne mutasd meg az övedet. Persze vannak alkalmak, események, amikor ezt nem tudod elkerülni, például, ha öltönyt kell viselni. Aki túl alacsony, annak egész egyszerűen az ellenkezőjét kell tennie. Sose viselj nagyobb pulcsit és pólót a kelleténél. A bő felsők szélesítenék a felsőtestedet. Ahhoz, hogy hosszabbnak tűnjön a nyakad, és ezáltal magasabbnak tűnj, V-nyakú pólót és pulóvert viselj. Ha az ingeden kigombolva hagysz pár gombot, az is segít.

Kabát, zakó

A dupla soros gombolás szélesít, tehát felejtse el az, aki nem elég magas, vékony hozzá. A kétgombos zakó hosszú V-nyakú kivágása szépen nyújtja az alakot. Minél zártabb a ruhadarab a nyaknál, annál kevésbé segít. A kabátoknál, amelyeket télen nem éppen optimális nyitottan hagyni, ugyanezt a hatást a sállal tudjuk elérni. Ha szorosan a nyak köré tekerve hordjuk, akkor rövidebbnek tűnik majd a nyakunk. Ha hagyjuk lefelé lógni egyenesen a zárt kabáton, akkor nem csak a téli kabátot dobja majd fel, de a magasságunkat is megtoldhatjuk kicsit.
A kabát hossza, ha a csípőnél lejjebb ér, akkor alacsonyabbnak mutat.

öltözködési-tippek-magasság-szerint

Csíkok, színek
A csíkokat mindkét tábor nagyon jól tudja hasznosítani. A szabály a régi: a keresztbe csíkos szélesít, a hosszanti csíkozás nyújt. Ezt az információt bármelyik ruhadarabon lehet alkalmazni, hiszen csíkos póló, ing, pulóver, de még nadrágok is kaphatóak.
A színekről annyit kell tudni, hogy minél világosabb, annál jobban vonzza a fényt,a figyelmet. Ezt úgy lehet kihasználni, ha például világos, vagy fehér nadrágot vesz az, aki túl rövidnek tartja a lábát. Máskülönben a nadrág mindig legyen sötét, a farmer indigókék.

 

Megtekintések száma: 469837


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet