Öltözz a korodnak megfelelően: 20

2013 Január 11

Az öltözködésnek a huszonéves kornál nincs is szabadabb korszaka. A trendek ennek a korosztálynak vannak kitalálva, a színeket, a stílusokat, a mintákat bátran keverhetik, nem úgy, mint egy harmincas férfi.

A méretekre figyelj oda. A hosszú, lógó póló, és a farmer, ami épphogy nem esik le rólad, nem egy felnőttnek való. A ruháknak passzolniuk kell rád. A pólód és az inged is olyan széles legyen vállban, amilyen te vagy, a nadrágnak pedig a derekadon a helye. Ha vékony alkat vagy, a vállad keskeny, ne egy túlméretezett pólóval, pulóverrel akard elrejteni. Inkább keresgélj az ingek között olyat, ami te méreted. A póló jobban követi a test vonalát, így az inggel csalhatsz kicsit.

öltözz-a-korodnak-megfelelően-20

Kezd az alapoktól
Vannak bizonyos ruhadarabok, amelyeknek minden férfi szekrényében ott a helyük. Ezért hívják őket alap ruhadaraboknak. Ezekre lehet aztán építeni, kiegészíteni őket színes, mintás, egyedi darabokkal.

1. Egy fehér ing, a méretedben- feltűrt ujjal farmerhez nappalra, vászonnadrággal, laza nyakkendővel vagy egy jól szabott, kigombolt zakóval estére, és természetesen öltönyhöz alkalmakra.

{loadposition szoveg}

2. Sötét farmer- a világoskék farmer az olyan kilencvenes évek. A sötét színű elegánsabb, így akár fekete zakóval, inggel is felveheted egy elegánsabb helyre. Nem csak elegánsabb a sötétkék/indigó, de jobban variálható is, több stílust és színt elbír. Akármivel felveheted.

öltözz-a-korodnak-megfelelően-20

3. Egy V-nyakú (szürke) pulóver- pólóra, fehér inggel, csíkos, színes inggel, vagy önmagában is hordható. Azért jó a szürke, mert sokkal jobban variálható, mint mondjuk a fekete.

4. Sötét zakó- szintén bármikor és bármivel felvehető. Állásinterjúra az inged fölé, hétvégén estére a színes pólódhoz, farmerhez...

5. Egy szürke öltöny- A szürke színe miatt, ahogy az már szóba került, jobban variálható, de fiatalosabb is, mint egy fekete öltöny. Egy fekete öltöny túl komoly egy állásinterjúra, de a szürke a fehér ingeddel már sokkal lazább. fekete pólóval vagy inggel is szuper, akár még egy nyári esküvőre is, vagy más eseményre. Farmerrel szintén nagyon jó a szürke zakó, egy V-nyakú pólóval például esti szórakozáshoz.

Ha ezekre szert tettél, akkor lehet keresgélni a stílusok, trendek között, és kiválasztani azt, amelyik a legjobban illik hozzád. Nem tetszik mindenkinek a csíkos, nem hord mindenki citromsárgát, és nem fogja mindenki azt a bőrdzsekit kiválasztani, amelyiket te.

öltözz-a-korodnak-megfelelően-20

A ruháknak elsősorban téged kell tükrözniük. Ebben a korban nagy hangsúly kerül az önkeresésre, az önbizalom építésére, az önkifejezésre. Önállóságod, a döntési szabadságod először a külsődön fog megjelenni. Te döntöd el, hogy mit akarsz a személyiségedből megmutatni mások felé. A saját, általad választott pólók, ingek fogják kiegészíteni ezek alapján az alap darabokat úgy, hogy teljes, egyedi ruhatárad legyen.

forrás: fashionbeans.com

 

Megtekintések száma: 5651


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet