Őrült férfitrendek 2013-ban: Ujjatlan zakó és dzseki!

2013 Március 04

Az első dolog, ami az ember eszébe juthat a cím láttán, hogy miért nem hívják őket egyszerűen mellénynek? Valószínűleg azért, mert úgy jóval kevesebb figyelem irányulna a tervezőkre. Ez a trend lehetne a párja az előző cikkben már bemutatott rövidnadrágos öltönynek, hiszen együtt hordva tényleg jobban mutat, mintha egy hagyományos zakóval vennénk fel a sortot.

Egyszerűen mellénynek hívni ezeket az ujjatlan ruhadarabokat azért is lenne túlzás, mert a szabásban, és az anyagokban tényleg inkább a zakó és a kabátok, dzsekik voltak a mintaadók. Egy mellény sokkal szűkebb, testhez simulóbb, amire még kényelmesen rávehetjük a zakót. Ennél a fazonnál viszont a bőség azt kívánja, hogy alá öltözzünk, és ne fölé. A hossza, és a gombolás, valamint a zsebek is, tehát minden szokásos részlet átöröklődött a zakóról.

orult-ferfitrendek-2013-ban-ujjatlan-zako-es-dzseki

Néhány darabnál több idei trendet is ötvöztek, és ettől egészen újszerű dolog született. A Versace volt az, aki a futurisztikus stílust itt is hozta, és mindezt a most nyáron nagyon divatos élénk színekben. Ezeknek az ujjatlan dzsekiknek az anyaga is extrém, az összhatás olyan, mintha gumiba, műanyagba öltöztették volna a modelleket.

orult-ferfitrendek-2013-ban-ujjatlan-zako-es-dzseki

A Givenchy is egy másik aktuális trenddel kombinálta az új kreációit, túlméretezte azokat. Szélességben is és hosszban is hibásnak, elszabottnak tűnnek a ruhák, amiért inkább köpenyszerűnek tűnnek. A fényes, fekete anyag ezt még jobban kihangsúlyozza. Ez a verzió a legelőnytelenebb mind közül, hiszen aki olvasta már néhány előző cikkemet, az tudja, hogy az öltözködés egyik alapszabálya a helyes méret viselése. Ezek a darabok aránytalannak mutatják az alkatot, és hiába fényes az anyaga, slamposnak tűnik.

orult-ferfitrendek-2013-ban-ujjatlan-zako-es-dzseki

Jil Sander kombinációi között van olyan, amelyik egy kis változtatással egész előnyös is lehet néhány férfinak. A világos, fehér- bézs kombináció kevésbé túlméretezett szélességben, viszont a hossza megmaradt a felsőrésznek. A hosszú, függőleges vonalak nyújtanak az alkaton, így magasabbnak tűnhet benne az, aki közepes, vagy alacsony termetű. A világos színek szintén ehhez az optikai csalódáshoz járulnak hozzá. A sötét, fekete és mélykék verziók csípőnél előnytelenek, szélesítenek, főleg így, hogy a vállakon fehér szín van.

orult-ferfitrendek-2013-ban-ujjatlan-zako-es-dzseki

Egy méretre szabott, természetes anyagú darab egészen újszerű külsőt kölcsönözhet a viselőjének. Önmagában hordva rizikós, inkább egy jól kiválasztott rövid ujjú inggel párosítsuk. Ahogy az első képen is láthattuk, a Versace kifutóin jól működött a hasonló színek kombinációja. Ha kontrasztos színeket választunk, akkor figyeljünk oda, hogy a vállakat ne mutassuk se túl szélesnek, se túl keskenynek.

 

Megtekintések száma: 8168


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet