Őrültség? Fogpiercing férfiaknak

2012 Decemberr 02

Bizony ám. Már az ókori Egyiptomban. Ilyenkor az embernek olyan érzése lehet, hogy nincs semmi új dolog a világon. A divat, mint minden más is folyamatosan ismétlődik, persze kicsit át is alakul.

Az emberi test különböző részeinek ékszerekkel való díszítése évezredekre nyúlik vissza. Erre a célra szinte bármely testtájunkat fel lehet használni. Századokkal korábban a csontból, fából, drágakövekből elkészített díszítőelemeket a karon, nyakon, lábon illetve az ujjakon viselték. A 20. század vége felé kezdett terjedni ezen ékszerek intim helyre majd a szájüregbe való feltétele. Így a fogazat.

A fogékszerek felvitele is különbözik a piercingektől, vagy tetoválásoktól. Hiszen vérmentesen be lehet őket tetetni, valamint ugyanígy el is lehet távolíttatni. A fogékszer a mosoly díszítésére szolgáló apró kő. Lehet: csiszolt üveg, drágakő vagy arany. A fogékszerek divatja az óta nő, mióta a rapperek az aranyozott Rap Caps-ot fogaikra húzták.

Fogékszereket csak képzett fogorvos rakhat fel, így az eljárás általában fájdalommentes. Általában a felső metszőfogakra kerülnek ezek a kövek, ezáltal teljesen egyedivé válhat a mosoly. A felrakást ragasztással és fúrással is lehet kivitelezni. A ragasztáskor értelemszerűen nem fúrják meg az ép fogat, de ez nem is olyan tartós megoldás. Eltávolítás után nem hagy nyomot ellenben a fúrásos módszerrel.

Ha mégis ilyet szeretnénk a legfontosabb dolog: megbízható fogorvoshoz menjünk, higéníkus, jól felszerelt fogorvosi rendelőbe!

És férfiként belevágjunk egy ilyen elkészíttetésébe? Ha tetszik, és úgy érezzük kell nekünk ilyet, mindenképp! Én személy szerint vonakodok a dologtól, de hát ízlések és pofonok!

fogpiercing férfiaknak

 

Megtekintések száma: 13247


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet