Őszülés? Itt a megoldás!

2013 Január 04

Sok férfi a borotvához nyúl, amint elkezd őszülni a szakálla és a bajsza. Aztán megjelennek az ősz hajszálak a halántékon, és minden akarat, igyekezet ellenére mégiscsak egyre több lesz belőlük... A férfi ilyenkor úgy érzi, itt a vége, megöregedett, neki befellegzett! Most adok pár tippet arra, hogyan lehet mégis túlélni, sőt, akár büszkén viselni az ezüstös tincseket!

Az őszülés egy természetes, megállíthatatlan folyamat. Oka a melanin termelődés megszűnése a szervezetünkben. Hajszínünkért ez a festékanyag felel. Van azonban még egy érdekes dolog, amit érdemes tudunk a testünkről. Mégpedig az, hogy génjeink által a bőr, szem és hajszínünk harmóniában vannak - tehát a színeink tökéletesen illenek egymáshoz.

őszülés?-itt-a-megoldás

E szerint a harmónia szerint más-más színtípusokba tartozunk: világos, sötét, hideg, meleg... Őszüléskor ez a harmónia értelemszerűen felbomlik, hiszen megváltozik a hajszínünk. Viszont akik egészen sötét, fekete hajjal születtek, azoknak jó hír, hogy az ősz haj tökéletesen fog állni nekik, tehát semmi okuk amiatt aggódni, hogy elveszik a sármjuk, sőt! Vegyük például George Clooney-t,Robbie Williams-t, Robert De Niro-t, Hajós Andrást, Bochkor Gábort, vagy Oszter Sándort. Vonzerejükből nem, hogy elvett, még hozzá is adott a kor.

őszülés?-itt-a-megoldás

Akik a meleg színtípusba tartoznak, azok már nem ilyen szerencsések. A vöröshajú, vagy az aranyszőke srácok igen előnytelenül őszülnek. Ilyen típus például Brad Pitt, Matt Daemon, Robert Pattinson, Eric Dane, David Backhem.

őszülés?-itt-a-megoldás
Megoldás természetesen nekik is van! A legtöbb pasi cikinek tartja a hajfestést, vagy attól tartanak, hogy messziről kiszúrják majd az emberek. Nos, ez a fent említett színtípus kimondottan igényli, a haj visszafestését az eredetihez hasonló színűre, hiszen a színharmónia így áll vissza. Ebből adódóan egyáltalán nem lesz feltűnő, vagy ciki. Jó példa erre Robert Redford és Paul McCartney, akiknek kifejezetten jól áll a festett haj. Azért azt kihangsúlyoznám, hogy ez kizárólag az eredeti hajszínre érvényes! Ha egy teljesen más színt választunk, akkor az nem lesz túl szép.

őszülés?-itt-a-megoldás

Tehát összegezve: az eredetileg sötét, fekete hajjal megáldott urak bátran vállalják fel, ha elkezdődik az őszülés folyamata. Azoknak pedig, akiknek világos a hajuk és szeplős a bőrük, azt ajánlom, ne szégyelljenek a hajszínező után nyúlni, hiszen nekik az fog jól állni!

 

Megtekintések száma: 8999


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet