Rövidnadrág: tedd/ne tedd!

2013 Május 02

Nagyon mellélőhetsz, ha nem ismered a szabályokat. Mikor viseld, milyen hosszú legyen, milyen cipővel? Itt vannak a válaszok!

Időzítés
Tudni kell, hogy mikor lehet, és mikor nem illik viselni. Igaz, a 2013-as trendek szerint nyugodtan felvehetsz akár egy rövidnadrágos öltönyt is (Őrült férfitrendek 2013-ban: Rövidnadrágos öltöny!), mégis kevésbé elfogadott dolog még az, hogy az irodába, munkahelyre, hivatalos eseményre rövidnadrágban, és ne hosszúszárúban menjen egy férfi.

{loadposition szoveg}

Méretgondok
Sokan cikinek tartják a gondolatot, hogy egy rövidnadrágot viseljen az erősebb nem képviselője, és ha az a nadrág rövidebb a kelleténél, akkor valóban nagyon rosszul néz ki. A férfiaknak csak és kizárólag térdig erő, vagy valamivel a térd fölött végződő fazonokat szabadna hordaniuk (Top ciki férfiviseletek, a nők szerint!), máskülönben könnyen nevetség tárgyává lehetnek, és nem csak a nők szerint!

rovidnadrag-tedd-ne-tedd

A sport, futó, szabadidő nadrágok rövidebbek ennél, ami normális. Sokkal kényelmesebb, és könnyebb bennük mozogni. Csak akkor viselendőek, amikor sportolni, edzeni megyünk, az utcán, a városban ne mutatkozzunk bennük! Szórakozóhelyre, randira pedig pláne ne jusson eszébe senkinek felvenni!

rovidnadrag-tedd-ne-tedd

A nadrág helyes mérete azért fontos, mert ha túl bő a nadrágszár, akkor a lábad úgy fog kinézni alatta, mintha csak két pálcika lenne. A dereka se legyen bővebb a kelleténél, mert lecsúszik a nadrág, az alsót mutogatni viszont már egyáltalán nem menő (Alsógyatya- tedd/ne tedd!).

Mivel hordható?
Inget és pólót is választhatsz, ízlésed és kedved szerint. A hosszú ujjú ing annyira nem illik egy rövidebb nadrághoz, de ha felhajtod az ujját, akkor még jobban is fog mutatni, mintha egyszerűen egy rövid ujjú ing lenne rajtad.
Hogy milyen cipő illik hozzá, azt a kép jól szemlélteti. A papucsot, szandált inkább tartogassa mindenki a strandra. A sportcipő legyen minél egyszerűbb, amilyen a képen is látható, így akár egy kevésbé sportos, jól szabott nadrághoz is párosítható marad. Futócipőt csak a sportnadrághoz vegyünk.

rovidnadrag-tedd-ne-tedd

A zokniból minél kevesebb látszódjon, vagy egyáltalán semmi. Tűrd le, hajtsd vissza, vagy vegyél extra rövid titok zoknit. (Bővebben a zokni helyes kiválasztásáról itt olvashatsz: Zokniban, ahogy még sosem csináltad!)
Ha már annyira hűvös van, hogy kabátot, dzsekit kell felvenned, akkor a rövidnadrágnak ott helye nincs.

Plusz tippek:
- Inkább kerüld a kötözős, derékon madzagos verziókat, mert úszónadrágra emlékeztethetnek.
- Nyugodtan lehet a nadrág alján felhajtás, de ne hajtsd vissza a nadrágot, ha annak hossza már így is pont jó.
- Bármilyen színt választhatsz, mintásat is, de azt tartsd észben, hogy minél feltűnőbb, annál inkább az alsó feledre fogja irányítani a figyelmet. Ennek tudatában válassz, és természetesen passzoljon hozzá a felsőrész.

 

Megtekintések száma: 7935


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet