Segítség!!! Göndör a hajam!

2013 Május 07

A férfiak utálják, ha göndörödik a hajuk és inkább leborotválják az egész fejüket, mintsem bajlódjanak a kócos loknikkal. Ez azonban nem az egyetlen megoldás, sőt, a csajoknak is bejönnek a hullámok...

...de! Ha ősember, vagy tarzan frizurát növesztesz, lesheted, hogy epekedjenek. Nem hogy beletúrni nem akarnak a hajadba, de jó messzire el is kerülnek majd, mert azt fogják gondolni, hogy nem csak a frizurád ápolatlan, hanem úgy általában tojsz mindenre. Ez pedig nem túl vonzó tulajdonság egy férfiban.

segitseg-gondor-a-hajam

Válaszd a középutat!
Ahogy már említésre került, a nullás gépet is előkaphatod, de most az az igazán nyerő, ha megnöveszted egy kicsit a hajad. Erről már szó volt a Kinek milyet?- Férfi hajtrend 2013 című cikkben, szóval most ennek alapján nézzük, mik a lehetőségei annak, akinek nehezen formázható a haja.

{loadposition szoveg}

A legtöbbet a hajhosszal tudsz játszani. Ha nagyon durván, szinte már csigásan göndörödik a hajad, akkor vágasd egész rövidre, ahogy Vince Vaughn, vagy Justin Timberlake is hordta sokáig. Ő is volt kopasz, még a szóló karrierje legelején, mostanában viszont már kiegyenesítve hordja a haját, amit a legújabb trend szerint hátra, vagy oldalra fésül. Bizonyára ezt a frizurát fodrász készíti neki, mert nem hiszem, hogy van olyan felnőtt, érett férfi a Földön, aki hajvasalót ragadna. Viszont ha kedved van, és épp a szalonba készülsz, a változatosság kedvéért kérheted, hogy így lőjék be a hajadat.

segitseg-gondor-a-hajam

Ne hagyd, hogy túlnőjön rajtad!
A göndör hajnál ezerszer fontosabb, hogy rendszeresen vágasd, hogy ne veszítse el a formáját, és ne „burjánzon" a fejeden, mint valami agresszív futónövény. A legjobb taktika, ha a tarkódon és az oldalakon mindig rövidebb, és csak a fejtetőn hagyod annyira megnőni, hogy lehessen variálni. Lehet felül extra hosszú, fésülheted oldalra, vagy hátrafelé. Ha a homlokod széles, és magas, akkor fésülj előre néhány tincset, de azok legyenek rövidebbek, mint a fejed tetején lévők. Hagyhatod egészen a szemöldökig leérni a frufrudat, de ha az arcformád ezt nem kívánja, akkor elég, ha csak a homlokvonalat takarja.

segitseg-gondor-a-hajam

Formázás
A göndör haj sosem fog szót fogadni neked, így ne akard, hogy úgy álljon, ahogy nem fog. Nem megoldás az extra sok hajzselé, így ne akarjátok utánozni Christiano Ronaldot sem, akármennyire is példakép, és soha ne lapítsátok hátra, egészen a fejre a hajatokat, mert úgy fogtok kinézni, mintha egy zsírosbödönbe dugtátok volna...

segitseg-gondor-a-hajam

Sose fésülködj nagy, ritka fogú fésűvel, mert attól csak kócosabb leszel! A levegőn hagyd megszáradni a hajad, hagyd, hogy természetesen rendeződjön el. Egy kevés hajhabot vagy zselét tegyél az ujjaid végére, és úgy próbáld meg aztán hátrafelé, vagy olyan irányba rendezni őket, ahogy szeretnéd. Ha rövidebb a hajad ahhoz, hogy bármerre is fésülnöd kelljen, akkor csak kócold meg kicsit az ujjaiddal és már kész is!

 

Megtekintések száma: 7616


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet