Stílustippek: Tanulj Cee Lo hibáiból!

2013 Július 26

Az énekes imád öltözködni, pedig nincs túl könnyű dolga az alkatával. Sokszor sikerül is jól mellényúlnia, de azért, hogy ne ismételhesd meg a hibáit, összegyűjtöttem néhány tanulságos példát.

Nem éri meg takarózni, bő ruhákba bújni!

Minél több látszódjon a nyakból, a karokból és a lábakból. Nem előnyös túl kontrasztos színeket viselni felül és alul, mint ahogy Cee Lo Green is teszi sokszor. A fehér póló és a fekete nadrág határának a vonala kettévágja az alkatot, ami által még szélesebbnek és még alacsonyabbnak látszik. A nadrágja hossza is a lehető legrosszabb. Maximum térdig érjen a nadrág, sose lábszárközépig! A nadrágszár bősége ne legyen nagy, mert vastagnak mutatja a lábakat.

stilustippek-tanulj-cee-lo-hibaibol

Cee Lo egyik kedven színe a piros, amit sokszor hord. Ez a kockás ing viszont nagyon rosszul áll neki, a mintában kétszer akkorának tűnik a felsőteste. A lábából semmi nem látszik, így az még rövidebbnek tűnik, a zokni a papuccsal pedig egyenesen borzasztó!

{loadposition szoveg}

A mellette lévő összeállítás már sokkal jobb. Ha hasonló színű ruhákba öltözünk, akkor optikailag magasabbnak tűnik a test. Nincs vonal, ami kettévágjon minket. A nadrág szára is pont jó.

stilustippek-tanulj-cee-lo-hibaibol

A mintás felsőrészeket úgy ajánlott viselni, ha egy zakóval, kabáttal ellensúlyozzuk azt. A nyitott kabát hosszúkás vonalai előnyösek, karcsúsítanak, és nem kell attól félni, hogy elveszünk a mintákban. Ez a trükk bármikor bevethető, ugyanolyan előnyös akkor is, ha egyszínű a felsőrész.

stilustippek-tanulj-cee-lo-hibaibol

Sokan tartják, hogy a sötét színek slankítanak. Az alábbi képet megnézve viszont egyértelmű, hogy hiába bújik valaki talpig feketébe, az nem biztos, hogy megoldás. A bal oldali öltözet túl bő, a karokat teljesen eltakarja, és a vízszintes vonalai inkább kövérítik az énekest. Az ujjak bővülő szabása sem okos megoldás. Hiába a V alakú nyakkivágás, összességében az összkép túl tömör.

stilustippek-tanulj-cee-lo-hibaibol

Nem úgy a jobboldali fotó, ahol a nyakkendő, a sál, és a zakó mély sálgallérja annyi függőleges vonalat ad, hogy teljesen elterelődik a figyelem az alacsony, kerek testről. A hatást erősíti, hogy a kiegészítők kontrasztosak, feltűnő színűek. Az összkép akkor lenne még jobb, ha a zakó 10cm-rel rövidebb lenne. A zakó, vagy a kabát hossza mindig maradjon térd fölött.

Kerüld a felfújt, buggyos kabátokat. Mintásat, keresztbecsíkosat csak nadrágból hordj, a ruháid mérete pedig sose legyen nagyobb, mint amekkorára tényleg szükséged van.

 

Megtekintések száma: 7743


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet