Szemüveg vs. homály

2013 Január 22

Hunyorogva olvasni egy újságot, vagy hunyorogva próbálni kibetűzni egy plakátot.
A látásromlás gondolata már csak akkor fordul meg a fejekben, amikor már más is észreveszi az erőlködést.
Szerencsénkre még csak az orvoshoz sem kell elmenni minden esetben, hisz az optikai üzletekben szemüveg vásárlás esetén ingyenesen, egyébként pedig egy minimális összeg fejében, néhány perc alatt fény derül a titokra. Az ítélet: Szemüveg.

{loadposition szoveg}

Hiúságunknak utat engedve inkább gondolkodunk még a dolgon, miközben tovább romlik a szemünk.
Természetesen a másik probléma a szemüveg árak miatta adódik, hisz súlyos tízezreket elkérnek .
Ezért érdemes figyelni az egyes üzletek akcióit, és több helyen is szerencsét próbálni..
Természetesen már a szemüvegkeretek körében is megvan a divathóbort. Ezer féle szín és forma között válogathatunk, de persze a klasszikus formák mindig divatban lesznek. Míg a kereteket akciósan is megkaphatjuk, a lencséken nem érdemes spórolni, hisz szemünk épsége a tét. Aki nem érzi jól magát egy kerettel a fején, az még mindig dönthet a kontaktlencse mellett.
A rosszul megválasztott kontaktlencse viszont ronthatja a szaruhártya szellőzését és tápanyagellátását, valamint növeli a fertőzés kockázatát. Fontos betartani alapvető higiéniai szabályokat, de természetesen így is előfordulhat túlérzékenység, ami miatt inkább a szemüveg javallott.
A kényelmetlenségek elkerülése végett még mindig dönthetünk a lézeres szemműtét mellett, de sokaknak nincs fölös többszázezre erre a beavatkozásra.
Így marad a szemüveg. Uraim! A megfelelően megválasztott szemüvegkerettel még növelhetik is sármjukat! Egy férfinál igencsak dicséretes tulajdonság, ha hiúságát az egészsége mögé sorolja.
És az egészség, mint tudjuk, mindennél fontosabb.

 

Megtekintések száma: 8123


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet