Szemüvegformák- És te jól választottál?

2013 Április 16

Ha rosszul döntesz, öltözhetsz akár tetőtől- talpig Armaniba is, az emberek kizárólag arra fognak emlékezni, hogy milyen viccesen néztél ki és jókat kuncognak majd a hátad mögött. Ha viszont tudod, hogy mit keress, ez a kiegészítő szó szerint kiegészít majd téged.

A trend és a keretek változnak, az arcformánk viszont örök. Márpedig ha szemüveget, vagy napszemüveget választunk, akkor az arcunk formája határozza meg leginkább, hogy melyik hogyan áll majd. A jó keretnek olyan hatása van, mintha a részed lenne. Természetesnek tűnik rajtad, szinte mintha ott se lenne. A titka, hogy nem kihangsúlyoznia kell az arcodat, hanem kiegészítenie annak formáit és ellensúlyozni az arányokat.

Arcformák

Szögletes (Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Robert Pattinson)

szemuvegformak-es-te-jol-valasztottal

Széles, hangsúlyos állkapocs jellemzi, az áll vonala egyenes. Az arc oldalsó vonala egyenes, és széles, magas homlokkal társulhat. Ha így van, akkor a sok hosszú vonalat és a szögleteket kerek formával kell lágyítani. A kör alakú, és az aviátor stílus, vagyis könnycseppformájú lencse a neked való. szemüveg mérete legyen minél nagyobb, szélessége ne legyen kisebb, mint az arcodé. Négyszögletű lencséket is próbálhatsz, de a keret formája mindig legyen lágy, kerekített.

Kerek (Elijah Wood, Leonardo Dicaprio, Jack Black)

szemuvegformak-es-te-jol-valasztottal

Ha képzeletben körberajzoljuk az arcot, akkor majdnem egy tökéletes kört kapunk. A homlok alacsonyabb, az áll rövidebb, az áll vonala kerek. Az arc szélessége majdnem megegyezik a magasságával. Ha neked is ilyen arcod van, akkor a feladat pontosan az ellentéte az előző bekezdésben írtaknak, tehát létre kell hozni minél több határozott vonalat. Ez a legkönnyebben a szögletes lencsékkel és keretekkel megy. A szemüveg most is legyen legalább olyan széles, mint az arcod. Kerüld a kör alakú, kicsi szemüvegeket, mert úgy fog benne kinézni, mint önmagad paródiája.

Hosszúkás (Adam Sandler, Adam Levine, Hugh Laurie)

szemuvegformak-es-te-jol-valasztottal

Könnyen felismerhető arcforma, mivel sokkal hosszabb, mint amilyen széles. Magas homlok és hosszúkás áll jellemzi. Hogy az arányok kiegyenlítődjenek, az arcot rövidíteni kell. A szögletes, téglalap formájú keretek szélességet adnak, tehát jók. Néhány kerekebb fazon is jól működhet, ennél az arcnál inkább a méretekkel kell kísérletezni. A szemüveg ne érjen túl az arcod legszélesebb részénél, a lencse viszont legyen elég nagy ahhoz, hogy ne úgy nézz ki, mintha más szemüvegét hordanád.

Ovális (Matt Damon, Jude Law, Will Smith)

szemuvegformak-es-te-jol-valasztottal

Mivel tökéletesen arányos arcforma, így semmi javítanivaló nincs rajta. Bármilyen keretet hordhatsz, ami tetszik, vagy akár cserélgetheted is őket. A nagyobb lencsék kihangsúlyozzák az arcodat, csak arra vigyázz, hogy ne nyúljon túl mélyre, ne legyen túl hosszúkás, mert az nyújtja az arcod és túl hosszúkásnak tűnhet.

 

Megtekintések száma: 4701


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet