Válassz kalapot az arcformád szerint!

2013 Március 02

Ha kalapot viselsz, feltűnő vagy. Viszont nem mindegy, hogy azért jegyeznek meg maguknak az emberek, mert stílusos vagy, vagy azért, mert nevetséges... Ha biztosra akarsz menni, kövesd az alábbiakat!

Rövid, kerek arc (Jack Black)

valassz-kalapot-az-arcformad-szerint

A cél, hogy optikailag nyújtsuk az arcot.
A korona, vagyis a kalap „feje" közepes nagyságú és magasságú legyen, az a jó, ha enyhén keskenyedik. Egy a kalappal kontrasztos színű szalag a korona alján magasabbnak mutatja az arcot, legyen keskeny.
A kalap karimája közepes szélességű legyen. Sose hajtsd lefelé, hanem felfelé, mert különben eltakarja az arcod, vagyis még rövidebbnek, kisebbnek mutatja majd. Az egész kalapot hátrafelé döntsd inkább, ne húzd az arcodba.

Hosszú, vékony arc (Will Arnett)

valassz-kalapot-az-arcformad-szerint

A cél az ellenkező, ha tovább nyújtanánk az arcot, az előnytelen lenne. A kalap feje, teteje legyen alacsonyabb. Kerülni kell a szögletes, vagy túl magas, hosszú formákat. A keskenyedő formát inkább kerüljük. A kalap oldalán lévő szalag legyen vastag, egy a kalaptól kontrasztos színben, így a vízszintes vonal megtöri az arcod hosszúkás formáját.
A karima minél szélesebb, annál jobb, de azért az arányosságon belül. Döntheted oldalra, és egy kicsit inkább hátrafelé nézzen.

Ha a homlokod széles, az állad pedig keskenyedik (Jon Favreau)

valassz-kalapot-az-arcformad-szerint

Olyan kalap kel neked, ami kiegyenlíti az arányokat. A kalap feje közepes magasságú legyen, és olyat keress, ami középen elöl beütött, vagyis mélyedés van rajta, mintha megcsípték volna. kerülni kell a telt, túl magas koronájú kalapokat. Keskenyedő formája legyen, de ne túlozd el.
Az oldalt díszítő szalag közepes szélességű legyen, a színe pedig egyezzen meg a kalapéval. A karima elöl lapos, az oldalakon és hátul felfelé ívelő. A mérete legyen közepesen széles. A kalapot ne hord túlságosan hátul, mert azzal a széles homlokodat hangsúlyoznád ki. Döntsd egy kicsit oldalra.

Szögletes arc (Orlando Bloom)

valassz-kalapot-az-arcformad-szerint

A kalapod szerepe itt az, hogy lágyítson a vonásaidon, tehát a kalap feje közepes magasságú, telt, és mindenek előtt kerek formájú legyen. Nagyon kicsit, vagy egyáltalán ne keskenyedjen felfelé. A karima lehet hangsúlyos, széles, felfelé is ívelhet.
Ha oldalra döntve hordod, az megtöri az arcod szögletes formáit. Arra figyelj, hogy ne told túl hátra.

Ha hosszú az orrod (Adrien Brody)

valassz-kalapot-az-arcformad-szerint

A fej legyen közepesen magas, és kerüld az elől hangsúlyosan beütött, csípett fazonokat. A keskenyedő forma nem előnyös, viszont az oldalon lévő szalag legyen vastag és színes, feltűnő. Ezzel eltereled a figyelmet az orrodról. A karima széles legyen, és a kalapod döntsd oldalra.

Elálló, vagy nagy fül (Will Smith)

valassz-kalapot-az-arcformad-szerint

Ez esetben olyan kalap kell, ami takarja a füleidet. A kalap feje legyen telt, és magas, egy kicsit keskenyedhet a teteje felé. A karima legyen olyan széles, amennyire csak lehet. Iránya legyen egyenes, ne íveljen felfelé, ne legyen csavart, mert az kihangsúlyozza a fület.

 

Megtekintések száma: 4567


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet